De afgørende spørgsmål

Skal jeg være nøgen for at blive hørt?

skal jeg være nøgen 

Jeg er mildest talt frustreret, ked af det og trist på mit køns vegne.

Uanset hvor jeg kigger hen på de social medier, er 80% af mit feed fyldt med nøgne kvinder!

Jeg kan ikke lade vær med at få ondt af disse kvinder. Helt ind i hjertet ondt.

Det virker som om at, jo mindre de har på hjertet jo mere af deres krop skal frem. Som et statement uden indhold. En karton mælk uden mælk i. Jeg forstår det på alle måder ikke.

I et tid med #Metoo kampagner overalt, hvor kvinder står frem, åbent og ærligt. Med historier om overgreb, skam og sammenhold. Hvorfor så denne modtrend, hvor vi gør os selv til sexobjekter og sekularisere hvert enkelt bevægelse vi foretager os?

Jeg siger ikke man som kvinde skal dække sig til, skamme sig over egen krop eller ikke være sig selv på de sociale medier. Slet ikke! Jeg ser bare ingen grund til at dele ud af det HELE. Det eneste det medfører er at kroppen bliver det bærende i stedet for det budskab der skal ud.

Med andre ord mister DU værdi. Hvis du ikke kan sælge uden at være nøgen, så er dit budskab simpelthen ikke godt nok.

Specielt ser jeg det i min egen branche, hvor flere bloggere er begyndt at gøre et par solbriller til et sexobjekt eller vise bryster for at få flere følgere?!

Og helt ærligt. Det eneste du får udsolgt på – er dig selv.

 Jeg føler at denne tendens er med til at nedgøre kvindekønnet og signalere at vi ikke er noget værd uden vores krop. At vi ikke er nok i os selv, dem vi inderst inde er og det vi har at byde på, bag facaden.

 Det sætter os flere år tilbage i tid, til en tid hvor vi ikke havde ord og mulighed for at kommunikere vores budskab. Ikke var ligestillede med mænd og ikke havde magt. Den tid er ovre, vi er i 2018 hvor DU har alt den magt du vil tage og er alt andet end din krop! Du er en hjerne, et hjerte, et væsen og en sjæl, alt muligt andet end blot en krop.

Så vil du ikke godt tage noget tøj på?

Skal du sælge noget, så sælg det fordi du er dig og har værdi i netop dét. Vær tro mod dig selv og det du forsøger at sælge. Gider ingen lytte til dig når du er påklædt, så skal du satme øve dig i din troværdighed. Den kan ingen købe og den kan ingen krop sælge.

Jeg ved godt jeg vil støde en masse med dette indlæg, men det måtte ud. Vi kvinder er simpelthen for seje til at nedgøre os selv som sexkillinger til skue for alle. Det dur ikke for dig selv, generationen eller den vej vi kvinder kollektivt er på vej hen. Tag energien hjem og fokuser på det du ér i dig selv, foruden det hylster du er født i <3

 Til jer der allerede raser: Jeg taler ikke til dig der engang imellem viser et flot undertøjsbillede, bikini fra ferien eller anden form for “fristende” billede. 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

8 kommentarer

 • Sophie

  En vigtig debat. Jeg fik selv fulgt et # på insta, som førte mig til en masse bare kvinderumper – milevidt fra det oprindelige posts emne. Du skulle næsten have taget et billede med så meget tøj på som muligt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha.. Jeg overvejede faktisk først, at iføre mig en kedeldragt på billedet, men tænkte alligevel det blev for meget.. :0)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Det ville være gået rent ind hos mig – men får selvfølgelig også tit at vide, at jeg har en underlig humor 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror desværre ikke flertallet forstår vores humor;0) Ellers havde jeg siddet i flyverfragt med ørevarmer og hue!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er så fint skrevet Nelle. Tror egentlig, vi er en del, der gør sig samme tanker som du. Men vi tør ikke at tale højt om det – så ville vi jo lyde som “bitre” misundelige kvinder. Tak du modige, skønne kvinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Halleluja 🙌 Jeg sad igår aftes og havde en snak med nogen veninder om præcis det her! Syntes det er så interessant at høre andres tanker og refleksioner om det her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak! Også et meget spændende emne og vej det hele pludseligt er gået. Håber det vender!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

De afgørende spørgsmål