Slow living - lær at blive langsom

Camouflerer du, istedet for at fremhæve?

camouflere istedet for at fremhæve

Lad os bare være ærlige. Kosmetikbranchen lever højt på at skabe usikkerhed hos forbrugerne. Urenheder, rynker, rødme, udslæt osv. er noget, som vi skal skjule. Det føler vi i hvert fald. Men makeup skal ikke nødvendigvis camouflere vores skavanker mere end det skal fremhæve vores smukke træk.

 

Mange af os bruger makeup som en del af hverdagsuniformen. Det hjælper os med at føle os bedre tilpas, og mange af os har en bestemt rutine.

Men hvad er dit fokus, når du finder makeuppungen frem? Er det at dække eventuelle ”fejl”, som du ser i dit spejlbillede? Det er i hvert fald en negativ tilgang til makeuprutinen, og det skal helst ikke føles som en ”pligt”.

 

Du har måske hørt det tusind gange før, men det er fordi, det er rigtigt: De fejl du ser, lægger du selv mest mærke til. Du er din egen værste fjende og største kritiker. Når andre ser på dig, vil de lægge mærke til dine flotte øjne, dit charmerende smil og dine andre smukke træk.

Deres opmærksomhed drages ikke til en rød knop eller et par rynker hist og her. Det er kun, hvis du er så selvbevidst, at du glemmer at smile og kigge folk i øjnene. Det er din udstråling, som andre mennesker husker (og genkender) dig for – ikke om du har en bums på kinden.

Læs også: Selvkærlige vintertips

Selvfølgelig kan du dække urenheder mv., hvis det gør dig mere selvsikker, men det er så vigtigt at huske, at bruge makeuppen til at fremhæve fremfor at skjule. Lær hvilke farver der får din unikke øjenfarve til stå frem, hvilken læbefarve der klæder din hudtone osv. Hvis du har svært ved at ”rose” dig selv, som mange af os desværre har, så spørg en kær veninde, ven, søster, kollega eller en helt anden, hvad de synes, der er karakteristisk ved dig.

Er det dine øjne, kindben, dine skønne fregner?

Alt kan fremhæves og understreges med makeup, og det er meningen, at de 10 minutter om morgenen skal bruges som et forskønnende ritual – ikke en hverdagspligt for at skjule og tænke negative tanker om det, du ser i spejlet.

 

En lille dulletip: Vores tanker har en meget stor indflydelse på vores humør, der har indflydelse på vores hormoner og dermed vores udseende. Hvis vi får et udslæt og begynder at skamme os over det eller tænke negativt om det hele tiden, så er det garanteret, at det bliver værre.

Det er lettere sagt end gjort, jeg ved det, men når du møder uvelkomne forandringer i dit spejlbillede, så prøv at slå det ihjel med kærlighed. Knuselsk det! Du får det stensikkert ikke til at forsvinde med had.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Slow living - lær at blive langsom