3 ting du ikke vidste om mig

Bruger du din kvinde cyklus til din fordel?

kvindecyklus kvindens cyklus menstruation fase
kvindens cyklus: Ligesom der er fire årstider, månen har en cyklus, har vi kvinder også et indre univers der er delt op i en cyklus, der gør vi ikke er den samme hele måneden igennem.

Vores krop føles og næres altså af forskellige behov måneden igennem. Måske er det helt nyt for dig, måske har du allerede bemærket det på egen krop?

Jeg ville i hvert fald selv, have ønsket nogen havde forklaret mig om kvinders indre univers, før jeg ramte slut tyverne, så jeg bedre havde kunne navigere efter min krops behov. Netop derfor deler jeg min viden med dig, så du som heller ikke ved særlig meget om din egen cyklus, kan blive klogere og dermed bedre kunne yde selvomsorg og styrke ud fra det.

Der er fire faser i kvindens cyklus:

Første fase:
Den først fase er menstruationsfasen, hvor du bløder. Her er de fleste kvinder ekstra trætte, reflekterende og indadvendte. Hvis du øver dig, på at mærke dig selv ekstra godt i denne periode vil du også bemærke at din intuition er ekstra skarp og de vildeste meditationer kan komme i denne fase.

Det er også en rigtig god periode at sige: Pyt, give slip og bare være. Personligt anbefaler jeg, at man undgår at træne i denne periode og forsøger at holde så meget fri som muligt. Om du vil det eller ej, bløder du, hvorfor din energi naturligvis er lav og det er et rigtig godt tidspunkt at mærke efter og give dig selv en masse ro og kærlighed.

Med årene, efter jeg har lært min krop ekstra godt at kende, er jeg blevet ret stor fan af denne fase. Tidligere hadede jeg den, fordi det gjorde ondt (hvilket det stadig en gang imellem kan gøre) og var en uge der bare skulle overstås. Sådan er det langt fra nu.

I stedet har det givet mig et pusterum, hvor jeg virkelig kan passe på mig selv og nemmere lytte efter, hvad kroppen har behov for. Har jeg spørgsmål til noget i mit liv, bruger jeg denne fase på at tune ind og finde svar.

Så det kan virkelig godt betale sig at gå i synk med sin cyklus.

Læs også: Tips til hormonel ubalance, menstruationssmerter og akne

Anden fase
Anden fase er her, hvor din menstruation er ophørt, og kroppen forbereder sig på ægløsning. Her begynder de fleste kvinder at føle sig lettere, friskere og mere optimistiske.

Forestil dig du igennem din menstruation har holdt dig lidt tilbage og lukket energien inde. Nu begynder kroppen, at åbne op igen, have mere lyst til at være social og åben. Kroppen begynder at blomstre på ny.

Føler du dig træt i denne fase, kan det tyde på du ikke har slappet nok af under din menstruation og derfor har behov for mere søvn og selvomsorg.

Tredje fase
Tredje fase er ægløsningsfasen, hvor de fleste føler sig flyvende, sexede og mest liderlige. Det er nemlig hér du har ægløsning og din krop er klar til ”det sjove”. Det siges også at være i denne fase det er bedst at date, fordi mænd på lang afstand kan dufte om du er ”klar til parring”.

Ønsker du ikke at date eller få børn, kan du bruge den høje energi på at manifestere det du gerne vil, handle på dine ideer og skabe. I denne fase føler mange kvinder, de er mere dem selv og føler de kan klare aIt. Det er en rigtig god fase, til at være energisk, træne, være kreativ og handle på dine ideer. Mærk, hvad du brænder for og gør det!

Fjerde fase
Her begynder kroppen langsomt at gå i hi, energien rettes indad og sensitiviteten stiger. Mange kvinder undertrykker denne fase, lytter ikke til sig selv og undskylder det med at være PMS.

Rigtig tit er denne sårbarhed/PMS kroppens måde at fortælle dig noget på. Noget du i løbet af din cyklus ikke har reageret på, følelser du ikke har taget seriøst eller fået afklaret.

Sæt farten ned, sig nej til for mange aftaler og ryd ud i dét der ikke længere tjener dig. Dette er den perfekte periode at sortere i skabe, rydde ud og op. Lyt til dig selv i denne periode, selvom du måske føler dig følsom, så lyt til dét din krop forsøger at fortælle dig. Du har selv alle svarene.

Jeg håber dette kan gøre dig mere opmærksom på din krop og cyklus. Kan du genkende faserne og hvilken fase trives du bedst i?

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

3 ting du ikke vidste om mig