10 ting du skal vide inden afrejse til Costa Rica

Forskellen på cruelty-free og veganske produkter?

forskel på crueltyfree og vegansk Forskellen på cruelty-free og veganske produkter

Jeg får rigtig tit spørgsmål om cruelty-free produkter (altså produkter der ikke er testet på dyr) samt veganske produkter. Er der forskel på disse to kategorier og tester vi i danmark hudpleje og kosmetik på dyr?

Som du måske allerede ved er vi som en del af EU, underlagt EU’s lovgivning der forbyder dyreforsøg på ingredienser til kosmetik samt markedsføring af kosmetikprodukter testet på dyr. Hvilket betyder at alt der bliver solgt indenfor EU ikke må være testet på dyr = Cruelty-free produkter.

Veganske produkter, der specielt er egnede til veganere, har en helt anden historie. Her må ingen animalske ingredienser eller biprodukter herfra bruges i produkterne. Så som: Lanolin, bivoks, honning, caramine (farve fra biller, ses typisk i læbestifter) eller dyrehår til pensler. Mere ses på billedet her:

forskellen på cruelty free og vegansk

Billede fra pinterest: ethialelephant.com

En anden misforståelse indenfor cruelty-free og veganske produkter er at “disse produkter altid er fremstillet udelukkende på naturlige og økologiske ingredienser, der derfor er meget sundere for huden” – Det er ikke sandheden. Nogle er, men ikke alle. Tjek derfor ALTID bagsiden af produktet for ingredienser.

Vigtigt er det her også at nævne at mange er meget allergiske overfor naturlige ingredienser, hvorfor det ikke nødvendigvis er det bedste valg for alle at gå efter de 100% naturlige-ikke-vegetariske-produkter.

Læs også: Sunde veganske proteinkugler på 6 ingredienser

Hvis du trives bedst med cruelty-free-veganske-og-naturlige-produkter, er mulighederne heldigvis mange, her er nogle af dem: E.L.F, Rituals, Lime Crime, INIKA, Green People og RMS. The Body shop, disse mærker er 95% veganske, men få undtagelser.

Too Faced, BareMinerals, Anastasia Beverly Hills og Urban Decay og Natura Siberica, har også et udvalg af veganske produkter.

Jeg håber dette indlæg gav dig mere klarhed. De fleste veganske produkter er efterhånden markeret som “vegan”, som gør det ret nemt at gennemskue og som hovedregel er alt i DK altså Cruelty-free.

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til mig:)

Kærligst

N

Følg mig også her:

Instagram

Facebook

Kærligst

N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

10 ting du skal vide inden afrejse til Costa Rica