Hov, det har jeg helt glemt at fortælle dig!

Allergi – hvordan kan du undgå det?

allergy certified allergivenligSom du måske allerede ved, er jeg en del af Allergy Certifieds dommerpanel, hvilket betyder jeg er heldig at være med til at bedømme allergivenlige produkter, hvert år. Samt er en af de første der får besked når der er nye tiltag inden for allergicertificering og udviklingen indenfor allergi. Sidst nævnte er der hvor det bliver spændende for DIG!

Jeg har nemlig lige været til et ret interessant møde, kort inden min ferie, med Allergy certified. Der netop har lavet en (ret vigtig) kampagne” Be Kind To Your Skin”, der skal gøre folk (dig) mere opmærksom på kontaktallergi!

Der er nemlig mere en 27 % af den voksne befolkning i Europa der døjer med hudallergi. Helt ned til tre-års-alderen, Hvilket jeg synes er enormt skræmmende!

Tallene bliver faktisk kun værre, hvorfor det er EKSTRA VIGTIGT for dig, din familie og generelt dine omgivelser, at få mere viden og være opmærksom på, hvad du skal undgå og minimere af allergifremkaldende ingredienser i  dagligdagen.

Huden er vores største organ og dermed også noget af det vigtigste vi skal passe på og drage omsorg for. Huden ”suger” det vi smør den med og vasker den i, hvorfor det slet ikke er ligegyldigt, hvad disse produkter indeholder.

Læs også: 5 allergivenlige favoritter

Specielt ikke, hvis du får for meget af de samme ingredienser, over længere tid, kan huden godt pludselig blive allergisk og reagere. Den allergiske reaktion kan være alt fra udslæt, kløe, mild irritation, rødme og sår cirka 24-48 timer efter kontakt med det givne stof.

Derfor er det ofte også enormt svært helt konkret at gennemskue, om det overhovedet er kontaktallergi, og dertil hvilket produkt og ikke mindst hvilken ingrediens, man er blevet overfølsom for.

Kontaktallergi kan komme af alt fra vaskemiddel, creme, håndsæbe, tandpasta, bind og toiletpapir. Ting de fleste normalt ikke tænker over, men bruger flere gange om dagen. Overvej lige, hvor mange forskellige produkter du bruger i løbet af en dag? Ved du præcis, hvad de enkelte produkter indeholder?

De tre helt store syndere indenfor allergi er:
Parfume
Methylisothiazolinone (MI)
Nikkel

-Så er der den store parabene-snak, hvor Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben er mistænkt for at have hormonforstyrrende effekt. Inden af disse ingredienser findes I produkter der er certificeret af Allergy Certified.

Du kan læse meget mere om kampagnen, Allergy Certified og hvad du skal være opmærksom på i disse links jeg har vedhæftet herunder:

Naturligt og allergisk

Hormonforstyrrende stoffer

Fakta og fiktion om allergi

Hold øje med Kampagnen: Be Kind To Your Skin, hvor der er endnu flere guldkorn at hente.

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Hov, det har jeg helt glemt at fortælle dig!