6 grunde til du er single og dårlig til kærlighed

10 ting du skal vide inden afrejse til Costa Rica

Costa rica guide ting du skal vide rejse på budgetCosta Rica er fantastisk på mange måder, især hvis ved, hvad man skal være opmærksom på inden afrejse. Derfor har jeg lavet en liste med gode 10 tips, der både kan give dig en bedre tur og spare dig for en del penge.

1. Tid
Tid er ikke som hjemme i Danmark. ALT går 1-2 timer langsommere og aldrig rigtig efter planen. Så planlæg altid med det in mente, ellers vil du hurtigt blive skuffet. Især når det gælder transport.

2. Transport
Nu vi er ved transport er der flere måder at komme rundt i Costa Rica på, primært disse tre muligheder: Taxa, Privat og almindelig bus. Bus er uden tvivl billigst, men også uden toilet og AC- hvilket hurtigt bliver en udfordringen, hvis du skal længere end et par timer. Taxaer er billigere end i DK, men ikke billige på lange strækninger. Du betaler for hver km, når du køre i taxa ikke for tid. Til sidst er der de private busser (pladser til 6-8 personer) er klart, at anbefale. Der er AC og stop til frokost, toiletbesøg plus nogen har WIFI. Hvis du bestiller bus dagen inden afrejse efter kl. 12 er der nogen gange tilbud på biletterne, hvis bussen ikke er fyldt op.

3. Hoteller og Hostels.
Generelt er der ret lave standarder. Vi boede både på 3-4 stjernede hoteller, airbnb og hostels, der var ærlig talt ikke den store forskel. Det meste var af dårlig standard, med alverdens dyr, bed bugs, larm og i højere eller mindre grad beskidt. Så brug gerne lidt ekstra tid (og penge) på, at finde et godt sted. Ud af 5 forskellige besøg, tror jeg vi oplevede to steder der var nogenlunde tilfredsstillende. Typisk de dyreste. Det er ikke, at sammenligne med mange andre steder i verden. I Costa Rica er det muligt at leje et skur til 600 kr. Pr nat, uden det kan ses på billederne.

4. Sproget
Mange i Costa Rica kan ikke engelsk, hvilket kan give rigtig mange misforståelser, så medmindre du er god til Spansk. Vil jeg anbefale dig at downloade Google translate på telefonen, den kan tale og oversætte for dig, endda oversætte en varedeklaration.

5. Low season vs. High season
Hvis det er muligt for dig, vil jeg klart anbefale dig at rejse til Costa Rica i ”low Season” altså regnsæsonen. Der er færrest turister, 20-50 % billigere og naturen flottest. Afhængig af hvor du rejser til i landet regner det måske 1 time om dagen ellers er det 28-30 grader, hvilket er værd at tage med. Landet er MEGET turistet i ”high season” og priserne skruet helt i vejret. Uanset, hvornår du rejser, så sørg for at tjekke godt op på vejret. Det kan sagtens være 30 grader et sted, mens det er torden et andet.

Læs også: Costa Rica, Som at træde ind i en helt anden verden

Costa rice 10 ting du skal vide guide

6. Kryb
Vær forberedt på at der er små kryb over alt! Myg, firben, slanger, myre, edderkopper osv kommer du ikke udenom. Hverken i naturen eller på dit værelse. Så undersøg gerne badet og sengen før brug, jeg har været overrasket et par gange!

7. Mælkesyrebakterier
Et lidt alternativt, men vigtigt, tip. Min rejsemakker havde dårlig mave på ferien flere gange, mens jeg kun havde lidt ekstra rumlen i perioder – forskellen var at jeg hjemmefra var startet på mælkesyrebakterier og han var ikke. Derfor, husk at spise dem både inden og under ferien, hvis du vil undgå et par dage på toilettet.

8. Turistattraktioner
Ligesom så mange andre steder er Costa Rica også fyldt med turistattraktioner, da de primært lever af turister i landet. Mange af attraktionerne kan du dog sagtens selv gøre og til under halvdelen, så undersøg gerne mulighederne inden du booker. Både på tripadviser og Airbnb app,en kan du se daglige ”last minute” tilbud på div attraktioner.

9. Myg
Ingen kan lide myg! I Costa Rica er de over alt og satans stride, så selvom en myggespray koster 300 kr. (!?!) så køb den! Det er det værd i sidste ende. Jeg har flere steder læst, at de skal købes i landet og ikke hjemmefra, da de har et andet indhold der er ”kraftigere” end dem vi kan købe i Danmark.

10. Vand
Der står flere steder, man sagtens kan drikke vandet fra hanen, men det er altså fyldt med klor, så det vil jeg ikke anbefale. I stedet er der flere restauranter og cafeer der har mineralvand, som man gerne må fylde sin vandflaske med, gratis. Derfor, tag gerne en solid vandflaske med på turen, som du kan påfylde efter behov. Det er både billigere og bedre for dig og miljøet:0)

Har du andre til til Costa Rica end dem jeg har skrevet her, må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet herunder

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

 • helle

  Hej! er nysgerrig på hvordan du forener livet som optaget af miljø og i det hele taget en fin og grøn livsstil, og så det at flyve rundt i verden på ferie? Kritiserer ikke, bare nysgerrig…:) Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Helle,

   Tusind tak for dit spørgsmål 🙂
   For mig handler det mest af alt, om balance. Ja, jeg flyver en del, hvilket jeg er opmærksom på belaster miljøet. Til gengæld er jeg vegetar, har ikke rørt mælk i 10 år, lever 90 procent økologisk, køber primært mit tøj brugt og forsøger generelt at have meget fokus på at leve, og inspirere til, en grøn og bæredygtig livsstil. En del af mine rejser, betragter jeg også, som en måde at blive klogere på verden. Hvordan jeg kan hjælpe og forstå andre kulturer, samt hvordan andre lande anskuer vores globale miljøudfordringer. Jeg forsøger altid at blive klogere. Plus dét, er der også nogle flyselskaber der er mere “miljøbevidste” end andre, hvilket kan være en fordel at undersøge.

   Dit spørgsmål er enormt relevant og jeg er glad for du spørger:) I hele den “grønne debat” tror jeg, personligt, det vigtigeste vi alle kan gøre, er at finde den balance der passer vores individuelle livsstil, som er holdbar og langvarig. Istedet for at tro vi skal passe ned i en “rigtig” kasse eller pege fingre, men gøre det der føles rigtigt.

   Jeg håber mit svar giver mening 🙂

   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

6 grunde til du er single og dårlig til kærlighed