Inspirerende instagram profiler

Hvordan renser du dine krystaller og ædelsten?

krystaller guideMange ved ikke at både krystaller og ædelsten, har brug for at blive renset for at blive ”opladet” igen og kunne bidrage med fornyet og positiv energi. Her er hvordan du gør og hvornår..

Hvor tit skal dine krystaller og ædelstene renses?

Hvor tit dine sten skal renses, afhænger af hvor meget og i hvilken sammenhæng du bruger dem.
Er det krystaller du har stående i dit hjem, kan en ugentlig rensning nok. Da du ikke bruger dem direkte, men til at opretholde en generel god energi eller skærme dig for den negative.

Derimod, hvis det er sten du bærer på kroppen, som et smykke, er det bedst at rense dem så tit det er dig muligt, da energien bliver brugt hver dag. Der sker ikke noget ved, at du ikke får det gjort hver dag eller uge, deres funktion og generelle energi er bare bedst, hvis du gør.

Det samme gælder krystal ansigtsruller og gua sha’er, der virker bedst, hvis du renser dem efter brug.  Anskaffer du dig en helt ny krystal eller anden form for sten, vil jeg også altid anbefale dig at rense den inden brug. Du ved aldrig, hvem der har haft den i hænderne sidst og derfor heller ikke hvilken energi der følger med.

Læs også: Gua Sha

Uden at skulle gå helt ”spirituella” på dén, så er sten på en måde levende (det ved jeg godt de selvfølgelig logisk set ikke er) og virker, som jeg ser det, ved at bidrage med deres helt unikke og gode energi, samt fjerne og skærme os fra dårlig energi ved brug. Ligesom os mennesker har brug for søvn, mad, sol og kærlighed for at være den bedste version af os selv, har sten også brug for at kunne ”oplade” en gang imellem for at kunne virke mest optimalt.

gua sha krystaller ædelstene

Hvordan renser du dine krystaller og ædelstene:

1. Koldt vand med himalayasalt, natten over. Det er dog ikke alle sten der kan tåle dette uden at ændre farve. Så vær opmærksom og maks 24 timer i vand.
2. Skyl dine krystaller i koldt vandt og læg dem i vinduskarmen i sol eller måneskinnet. Specielt under fuldmåne er energien stærkest og skulle efter sigende rense stenene, plus bidrage med fornyet energi.
3. Du kan også vælge at rense dine sten med brændt salvie. Dette er nok den mest ”alternative” måde, at rense på. Du skal bruge røgen fra brændt salvie, mens du sender krystalklart lys ned igennem dine krystaller (Jep, jeg sagde det var alternativt ;)).
4. En sidste ting, jeg har hørt, men endnu ikke selv prøvet, er at vaske dine krystal med vand og sæbe, for derefter at rense dem med husholdningssprit. Prøver du denne løsning over længere tid, må du meget gerne give en tilbagemelding på om dine sten ændre sig.
5. Til sidst, er det altid en god ide at skylle dine krystaller inden og efter brug, hvis der er tale om brug på kroppen og sammen med creme eller olier.

Føler du dine krystaller mangler energi?

Har man glemt at rense sine krystaller eller haft dem rigtig længe, kan deres energi godt føles mindre eller helt væk. Jeg oplever det selv, en gang imellem. Hvor jeg så plejer at tage dem med ud i naturen og lader dem lægge på jordbunden natten over. Det kan også være under et træ eller i græsset. Når det er fuldmåne, plejer jeg også at tage alle mine krystaller frem i vinduskarmen, så de alle kan blive fyldt med den dybe energi fra månen, natten over. En anden god mulighed er at tage dem med til cacao ceremoni, kvindecirkler eller andet af samme karakter, hvor rummet er renset og fyldt med kærlighed, dette vil også booste dine krystaller med god energi.

Læs også: Krystal guide 

Hvor kan jeg læse mere om krystaller og ædelsten?
Umiddelbart er det lidt svært, at finde god information om krystaller og deres virkning. Der findes div apps du kan forsøge dig med. Ellers er der bøgerne: Elemental Energy og Honest Beauty Talks jeg stærkt kan anbefale, dem bruger jeg nemlig selv:0)

honest beauty talks krystaller

Er der andet du gerne vil vide om krystaller og ædelstene, så lad mig det endelig vide.

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

4 kommentarer

 • Anne

  Hej, hvor meget himalaya salt skal man bruge, hvis man lægger krystallerne i vand? 🙂
  Vh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis Raahauge

  Hej er dete muligt at gøre sin rosakvarts ren på. Jeg har en som har fået nogle grønne alger på og som jeg gerne vil have af.
  Mvh. Dennis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Dennis,

   Godt spørgsmål.

   Prøv med saltvand. Ellers ville jeg nok købe en ny.

   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Inspirerende instagram profiler