5 allergivenlige favoritter

Endnu et knust hjerte

kærlighed og sorg Så skulle jeg alligevel igennem dét, endnu et knust hjerte. Havde jeg forudset det? Ja. Kom det som et chok? Ja.

Jeg tror de fleste godt ved når det er ved at være den tid, hvor det man har sammen ikke længere fungerer. Om det skal vendes på hoved og startes ”forfra” (selvom man aldrig rigtig kan starte noget forfra) eller i stedet afsluttes som værende dét kapitel i livet. Er altid det sværeste valg.

Uanset hvilken model du vælger, er jeg sikker på de fleste godt ved når det er ved at være tid. Tiden hvor det ikke længere går. Om du er i ren benægtelse eller frygt ændre ikke på, at du inderst inde i hjertet godt ved, hvad der skal ske. At det umuligt kan fortsætte..

Den tid ramte vi.

Så ja, jeg vidste godt det ikke kunne fungere som det gjorde, alligevel blev jeg chokeret da han meget pludseligt valgte at rejse sig fra min sofa, midt i en samtale, og gå. Uden et blik, et kram eller et sidste farvel var hans ting pakket og døren smækket. Det eneste der var tilbage var den tomme plads, hvor hans ting havde ligget og sengetøjet der stadig duftede af ham.

Det var så, de 6 måneder. Måneder med kærlighed, med sorg og ikke mindst en helvedes masse udvikling!

Jeg vil efterhånden kalde mig for en selvudnævnt ekspert inden for kærlighed, parforhold og knuste hjerter. Jeg har virkelig øvet mig, på alle tre dele, mange gange.

Til tider har det virket godt. På andre tidspunkter mindre godt. Det er vel en del af udvikling tænker jeg? At turde bevæge sig ind og ud af kærligheden, indtil den RIGTIGE, den dér HELT rigtige kærlighed består.

Jeg føler efterhånden jeg har erfaret og lært en stor del om, hvad kærlighed egentlig ér. Hvordan jeg kan blive i mig selv og tage ansvar for mine egne følelser, min glæde og turde stå sårbart uanset, hvor den anden står.

At kunne rumme hele mig, samtidig med at rumme en anden, uden at forvente den anden skal gøre mig lykkelig, give mig den kærlighed jeg ikke selv rummer eller forvente noget af den kærlighed jeg giver.

Meget af dét, der for mig, er den sande kærlighed. Den kærlighed jeg gerne vil have. En kærlighed i udvikling, hvor vi er et os og et dig og mig, hver for sig. En kærlighed der tør vokse, stå stabilt og ærligt.

Læs også:SKAL MAN INVESTERE I KÆRLIGHEDEN?

For mig er kærlighed ikke et ”noget for noget” regnestykke eller en magtkamp om at få ret. Det er kærlighed der er givet fordi det ikke kan være anderledes. Kærlighed der gives til det menneske der står over for dig, ikke for det de gør for dig, men for den de ér i kernen. Den ubetingede kærlighed.  

Efterhånden kan jeg dog sætte spørgsmålstegn ved, om denne kærlighed stadig findes eller er røget med tinder swipes og instagram-filter? Om vi mennesker stadig tror på kærligheden, tror på fællesskabet og tør stå i kærligheden, selv når den er svær. Eller det hele er blevet for nemt, hurtigt og poleret til vi gider bruge tid, tåre og kræfter på at kærligheden kan vokse?

Kærlighed er aldrig uden smerte, det tror jeg i hvert fald ikke på. Hvis du elsker, vil du også være bange for at miste, der vil komme perioder hvor udviklingen mellem jer og hver for sig gør ondt. Perioder hvor forventninger ikke bliver mødt eller når i, som par, taler forbi hinanden, ikke er i balance i jeres eget liv, eller af andre grunde ikke føler dig set eller hørt.

Ligesom resten af livet der går i bølger, vil kærligheden selvfølgelig bære præg af dette. Det er uundgåeligt. Spørgsmålet er derfor altid: Om du kan stå i smerten ligesom i den blomstrende kærlighed?

knust kærlighed knust hjerte

Det gode ved kærligheden ér, at den ALTID har en læring med sig. Selv det knuste hjerte jeg lige nu sidder med, har allerede lært mig, at du ikke kan tale til et lukket hjerte uanset, hvor åbent dit eget er. Du kan gøre alt det ”rigtige” vise vejen og støtte din kærlighed på hans/hendes vej, men turen – den skal de selv ville gå.

De skal selv ville kærlighed og selv have gjort forarbejdet for at nå dertil. De skal selv ville gå i kærlighed og helt ind i hjertet turde tro på den<3

Kærligheden, som jeg ser den, må derfor ligger i at finde den partner du både vil dele din kærlighed og smerte med.

Dermed ikke sagt, at min vej er den universelle sandhed. Blot at den kærlighed jeg møder skal ville gå den samme vej, med mig.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

5 allergivenlige favoritter