Gua Sha

Kend dit værd

kend dit værd lønforhandling arbejde og lønHar du nogensinde tænkt over hvor værdifuld din tid er? Og respektere du din egen tid? Ved du hvad din tid er værd, også på arbejdsmarkedet?

Kend dit værd: Mange, specielt kvinder, har svært ved at prissætte deres tid og værd arbejdsmæssigt. Mange tror fejlagtigt at deres tid ikke har værdi. Eller at DE og det de kan, ikke er noget værd for andre. Specielt i blogger-branchen ser jeg mange der arbejder gratis, eller lader sig underbetale. Selvom deres content har STOR værdi for brands, hvilket er en KÆMPE FEJL!

Hvis du drømmer om at starte som selvstændig, måske lige er startet eller været det længe og stadig har svært ved at fastsætte din pris og værdi, er det her indlæg til dig! 

Du har nemlig ALTID værdi. Ikke kun for dine omgivelser, men også på arbejdsmarkedet. Der findes kun en af dig, én med dine gaver, talenter og evner som ingen andre – Dét har værdi!

Her er en lille reminder til dig selv, hvis du bliver i tvivl om din værdi og hvorfor (indsæt selv flere): 

 • Du er DIG og den eneste af din slags – du er derfor også den eneste der kan bidrage med DINE ord, DINE refleksioner og DINE evner.
 • Fordi du bruger din tid – tid er energi og alt energi har værdi. Du kunne jo også bruge denne tid på alt muligt andet der giver dig både penge og livsglæde (kæreste, børn, venner).
 • Uanset om det er et link, billede, indlæg eller andet du giver gratis væk – har dette økonomisk værdi for det brand du omtaler. Både på google og generelt markedsføring – så hvorfor give penge væk gratis?

 

Hvorfor det er dårligt for dig selv og din business, at arbejde gratis:

 • Fordi du fortæller brands, at du ikke behøver penge for dit arbejde. Kender du et brand der gider betale dig penge, hvis du alligevel lave samme arbejde gratis?
 • Hvis man kigger på det mere ovenfra fortæller du også universet, at du ikke behøver penge for dit arbejde – hvilket universet vil forsøge at manifestere mere af.
 • Du fortæller dig selv, at du ikke er noget værd og din tid ikke er vigtig.
 • Du skal arbejde ekstra meget på et bijob, for at tjene penge, i stedet for, at have fuldt fokus på det du i virkeligheden gerne vil.
 • Du kan risikere at sælger ud af dig selv og bliver utroværdig over for de læsere og følgere der ser dine omtale. Det er altid til at gennemskue når nogen er utroværdige (hvis du er blogger).
 • De brands du samarbejder med har helt sikkert penge, de udbetaler løn og resten af personalet, markedsføringsafdelingen får helt sikkert også løn – Hvorfor skulle du så gøre det gratis? Du er jo en del af deres arbejde.
 • Fordi du undereliminere hele branchen ved at arbejde gratis på noget andre forsøger at tjene penge på. Det er dybest set også at være en skide dårlig kollegaskab.
 • Hver gang du siger nej, siger du samtidig JA til dig selv, dine værdier og dit værd. Så kend dit værd og vælg dig!

Hvad betyder det at arbejde gratis?

Kend dit værd: Kort sagt, betyder det, at den energi du sender ud, ikke kommer retur. At du bruger tid på noget, som ikke bliver værdsat, har værdi for dig eller kommer positivt tilbage.

Det behøver ikke nødvendigvis være økonomisk kan også være i materielle ”goder”, på hvilken måde det kommer retur er ikke det væsentlige. Det væsentlige er om det genererer samme værdi for dig, som du har lagt i det?

Som udgangspunkt er penge en ”vare” som vi alle forstår og måder vi bytter energi på. Hvorfor den er at foretrække. Men giver det mere mening for dig med en materiel ting retur, har dette samme værdi. Er der tale om materielle goder, ophold eller vennetjenester. SÅ sørg for KUN at sige ja til de ting du selv ville bruge penge på alligevel, så det er en besparelse for dig og ikke endnu en ting der bliver lagt op på hylden og bliver til stagneret energi med alt det andet du alligevel ikke bruger.

Arbejder du med et firma der har et meget lille budget, men føler firmaets værdier stemmer overens med dit værdisæt og på den måde har en positiv værdi for dig. Så aftal et symbolsk beløb indtil de har flere resourcer.

Uanset hvordan du gør er flow nøgleordet. Der skal være en god cirkulation af, at det du giver ud også kommer retur.

Læs også: Hvordan gør du?

Jeg håber dette indlæg kunne inspirere dig til at forstå hvordan du ALTID har værdi. Sørg derfor for at at fordele din energi med omhu og kun vælge det til, som virkelig giver plus på kontoen.

Har du brug for hjælp og støtte til dette, har jeg oprettet en ”kend dit værd” 1:1 session, her på bloggen. Hvor vi sammen kigger på din branche, dine kompetencer og din tid og evner i forhold til din prissætning. Samt hvad du egentlig har at forhandle med (hér bliver du helt sikkert overrasket) og hvad prisen fremadrettet bør være.

De fleste kvinder er meget mere værd, end den energi/løn de får, så her er en mulighed for at bryde ud af det mønster og skabe en langtidsholdbar forretning. Du skal derfor se vores samtale som en investering i din fremtid samt dit selvværd. Jeg vil glæde mig til at hjælpe dig, du kan læse mere her: Kend dit værd

 

Har du yderligere spørgsmål eller kommentar, er du altid velkommen til at stille dem i kommentarfeltet eller på min mail: nellenoell@gmail.com

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Gua Sha