Ingen celleforandringer

Meditation – hvordan og hvorfor?

meditations guide meditereJeg har nu mediteret, mere eller mindre, hver dag det sidste års tid. Meditation har uden tvivl ændret min måde, at være til i verden på. Det er en af de største gaver jeg har givet mig selv.

 

At starte min morgen, før noget andet, med at meditere, har for mig betydet at starte med mig selv. At starte min dag med fokus indad i stedet for ud. Dybest set være styret af dét der kommer inde fra mig, i stedet for alt det larm jeg oplever omkring mig.

Her taler jeg om en travl hverdag, sociale medier og generelt alt hvad der kan ”larme” i ens hverdag, dét der gør det vanskeligt at mærke efter og lytte til sig selv.

Meditationen giver mig overordnet mere ro, mindre stress, mere overskud, dybere kontakt til min intuition og mere MIG, plus en generel bedre livsstil. Fordi jeg mærker hvad jeg har lyst til, hvad min krop har brug for og, for det meste, spiser bevidst.

Læs også: Ny energi og flow

Omkring helbred og spisevaner er det når jeg spiser bevidst og mærker efter, at jeg har min PCO(s) under kontrol og en stabil kropsvægt i stedet for Jojo- vægt. Det er typisk min krop der hurtigst reagere, hvis jeg ”glemmer” at meditere i nogle dage. Hvilket gør at daglig meditation, for mange, også kan resultere i vægttab eller balance. Det er jo ikke skidt ;0)

Der findes mange måder at meditere på. Nogen har brug for en guidet meditation, mens andre meditere på åndedræt. Der skal du selv mærke efter, hvad der føles rigtigt for dig. Personligt bruger jeg Headspace appen i 10-20 min hver morgen. Den er guidet og har forskellige niveauer af meditation fra helt ny til øvet, hvilket gør det enormt nemt.

Læs også: Intuition, hvordan træner jeg den? Part 1

Bor du ude i naturen, har en græsplane eller blot en altan. Kan jeg virkelig også anbefale dig at meditere der. Naturen er for de fleste den nemmeste måde at skabe jordforbindelse og komme ind i en dyb meditation på.

meditations guide meditation

Sæt dig evt. på en pude eller på græsset med lukkede øjne, hver morgen. Tæl dine vejrtrækninger op til 10 og start forfra, hver gang du rammer 10. Gør det i 5 minutter til at starte med og ha helt ro, med at du kommer til at tænke på alt muligt andet.

Det er meget normalt og ikke noget man skal lade sig slå ud af. Hjernen vil rigtig gerne have os på afveje og det er helt okay. Så længe du forsøger og ikke bliver frustreret er alt godt. Med tiden bliver det bedre, det lover jeg.

Spørg endelig, hvis du har spørgsmål.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ingen celleforandringer