Sunde veganske proteinkugler på 6 ingredienser

Ingen celleforandringer

celleforandringer pcos rådI dag er den fineste torsdag nogensinde. Det er nemlig dagen, hvor jeg endelig har fået svar på de seneste prøver på celleforandringer!

Svarene var positive – jeg har ikke længere celleforandringer Hurraaaaaaaa.
Oveni den gode nyhed kiggede vi på blodprøver på mit testosteron niveau fra 6 måneder tilbage sammenlignet med de nyeste. Hvor jeg for 6 måneder siden fik konstateret PCOS, er mit testosteron niveau nu halveret og derfor tilbage på et helt normalt niveau. Det betyder at jeg ikke længere er i kategorien PCOS!

Jeg har stadig æggeblærer og andre pcos- symptomer, men ikke i samme grad og derfor ikke længere under den kategori i ”lægeverdenen”. Det er SÅ vanvittigt!

Lægen selv, var også enormt overrasket og kunne ikke helt forklare, præcis hvorfor eller hvordan hormonerne var blevet bedre?! Selv ved jeg, at det skyldes den livsstilsændringer og generel kostomlægning jeg har gjort mig de sidste 6 måneder med jævnlig vejledning fra Carolina.

Det er fuldstændig skørt at se, hvor meget der kan ske på kun 6 måneder og samtidig enormt befriende. Det beviser, at jeg selv er herre over hvor syg eller rask jeg vil være og samtidig er et tydeligt bevis på, hvor vigtigt det er at lytte til sin krop og gøre dét der føles rigtigt helt ned i maven.

Havde jeg ikke lyttet til mig selv, i stedet startet på hormoner, og valgt den ”alternative vej” fra, tror jeg ikke på jeg var nået til, hvor jeg er nu. 

Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at celleforandringerne ikke kommer igen eller at jeg ikke bliver syg af noget andet hen af vejen. Jeg kan bare se at jeg på 6 måneder er blevet mere rask, også selvom det ifølge lægen ikke rigtig var en mulighed.

Du kan læse, hvordan det hele startede lige her: Jeg er blevet syg

Det letter mit hjerte så sindssygt meget, at jeg ikke skal bekymre mig om celleforandringer, om at være syg og måske vigtigst af alt: muligheden for aldrig at kunne blive mor.

Fra at få en deadline på to år til at blive mor og frem til i dag, hvor lægen anbefalede mig prævention. Er den vildeste følelse nogensinde.

Jeg er SÅ fandens stolt af mig selv, over at jeg langt om længe har lært at lytte til mig selv, min mavefornemmelse og tro på at den er sand.

Taknemmelig over de mennesker jeg har omkring mig der har hjulpet mig og tror på mig.

Taknemmelig over, at blive bekræftet i at den rette kost og livsstil er så essentielt for, hvordan kroppen fungerer. Der er næsten ikke dét vi mennesker ikke kan kurere, hvis vi blot tør lytte ind og leve det liv der er bedst for krop og sind <3

Jeg håber du lytter til dig selv og gør lige det der nærer dit hjerte. Husk at workshoppen: Bliv dig selv er om en uge og vi står klar til at vejlede og hjælpe dig, til bedre at kunne lytte ind i dét, der er det rigtigt for dig <3

Har du spørgsmål til PCOS eller andet, så skriv endelig til mig, jeg vil meget gerne hjælpe dig 🙂

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

6 kommentarer

 • Linea

  Kæmpe stort tillykke med de fine tal og fine prøver!
  Jeg har selv lige fået konstateret for mange æggeblærer gennem ultralyd og skal nu vente på blodprøver for at se om det er PCO. Jeg har en del af symptomerne, så er ikke i tvivl.
  Hvad har du gjort/ændret i din livsstil, for at opnå de fine resultater? Synes selv det kan være en jungle hvor det er vigtigt at starte, når nu jeg – lige som dig – heller ikke ønsker behandling med hormoner.
  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Kære Linea,
   tak for din besked. Er ked af at høre du er det samme igennem. Jeg håber snart du får svar fra lægen. Kort fortalt har jeg undgået : stress, sukker, mælk, og gluten i perioden. Samt spist en masse kosttilskud. Prøv at søg herinde på “PCO” og “prævention” i søgefeltet, så finder du indlæg jeg tidligere har skrevet om det samme. Skriv endelig hvis jeg kan hjælpe dig yderligere.
   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Jeg står lidt samme sted og har de samme tanker, så tillader mig lige at kommentere her. Går du fuldstændig uden om kulhydrat fra andet end grøntsager? Kan du mon fremhæve et par af kosttilskudene, du vil anbefale som vigtigst til en på SU, der ikke har råd til at investere i dem alle på en gang? Ellers vil jeg bare sige stort tillykke med de fine tal! Det er sejt gået – og virkelig inspirerende og motiverende at se, når man selv står over for en livsstilsændring som følge af PCO, men sommetider mister modet lidt. Tak for at dele!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Hej Mie,

   Nej, glutenfrit, ris, bønnepasta og små ting som lasagneplader holder jeg mig ikke fra. Gluten fra brød osv er kun i perioder. Jeg er meget “enten eller” typen, så jeg forsøger at lave nogle rammer for mig selv over, hvornår jeg må spise hvad. Det er meget individuelt, hvordan man har det, der skal du mærke efter. Sukker (undtagen frugtsukker) holdte jeg mig dog 100% fra de første tre måneder og nu vælger jeg nøje, hvor mit sukker kommer fra. Angående kosttilskud afhænger det HELT af hvorfor du har Pco(s) det er jo aldrig det samme der virker for alle. Derfor tør jeg ikke rådgive dig, uden at vide på hvilken måde det viser sig i dit liv, om du er stresset og hvilke symptomer du har?

   Tak, håber at kunne bidrage med lidt HÅB <3

   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor dejligt! Tillykke med de fine tal (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Sunde veganske proteinkugler på 6 ingredienser