Sauna, vegansk chokolade-tip og en uge der gik

Matcha Vs. Kaffe

grøn te matcha

Som dem af jer der følger mig på Instagram måske har bemærket, er jeg VILD med Matcha te! Jeg har kastet min kærlighed efter matcha, fordi jeg på kort tid har mærket en markant effekt på mit blodsukker, immunforsvar og energiniveau.

Min jomfru – matcha – oplevelse startede for ca. 4 år siden til et presseevent hvor Michael, manden bag Byoh Matcha, første gang præsenterede mig, for magien bag matcha.

Lige siden har jeg været hooked!

Nu er kaffen skiftet ud med Matcha latte – omkring 1-3 kopper dagligt. Hvilket tydeligt kan mærkes!

Jeg er mere frisk og klar i hovedet og generelt mere energimæssigt stabil igennem dagen. Jeg oplever ikke de samme middags dyk, hvor mit blodsukker falder og jeg går rundt i en næsten “zombie tilstand” med vilde sukker cravings, hvilket jeg normalt godt kan få, især 30 min efter en kop kaffe.

Læs også: Min sundhed

Som du nok ved, indholder både kaffe og matcha koffein, men garvesyren i matcha gør at koffeinen frigives langsommere i blodet og derfor giver en langsom og konstant strøm af energi i 4 – 6 timer, modsat kaffe som er en HER-OG-NU -effekt.

Måske skyldes det også, at matcha te (målt i vægt) er overlegen i indhold af antioxidanter blandt alle fødevare (1 kop matcha svarer faktisk til 12 kopper almindelig grøn te – RET imponerende!). Eller måske fordi, at det ud over antioxidanter også bidrager men en masse andre lækre næringsstoffer og aminosyrer til kroppen..?

Jeg ved det ikke med sikkerhed, men det har i hvert fald gjort en kæmpe forskel på min fordøjelse og energiniveau.

matcha grøn te

Jeg blander en tsk. matcha pulver med varmt vand, dog ikke over 70 grader, og tilsætter derefter havremælk. Det gør konsistensen mere cremet og mild i smagen. Den grønne te er nemlig ret bitter i sig selv. Tit og ofte tilsætter jeg også en god kokosolie eller cacao smør, da det gør den endnu bedre for huden og blodsukkeret 🙂

Dulleinfo.

Til dem af jer der endnu ikke ved eller måske har glemt hvad antioxidanter er:
Antioxidanter i blodet er med til at “neutralisere” de frie radikaler – små, reaktive molekyler, som kan beskadige kroppens celler. Det hjælper med til at holde celler og væv raske – og bidrager dermed til et sundt kredsløb.
Antioxidanter er stoffer, der medvirker til at forebygge eller reducere iltningsbelastningen i kroppens celler og væv. Altså Antioxidanter beskytter kroppen mod de skadelige molekyler, vi er udsat for hvereneste dag.

Kærligst

N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Sauna, vegansk chokolade-tip og en uge der gik