Ayurveda som livsstil

Selvkærlige vintertips

selvkærlige vintertips

Billede fra weheartit.com

Denne sibiriske kulde gør ikke rigtig noget godt for nogen. Det er absurd koldt, vejret er kedeligt og det kan føles, som en kamp at komme op om morgenen.

Heldigvis er det lige om lidt officielt forår! Hurra for det. Indtil da, kan du glæde dig selv med disse selvkærlige vintertips for krop og sjæl :0) 

Golden latte.

Udskift din eftermiddagskaffe med en gurkemeje latte. Gurkemeje er fantastisk mod inflammation og kan hjælpe med at få bugt på både forkølelse og influenza. Jeg bruger selv denne nemme opskrift: Golden latte

 

Daglig massage
Forebyg tør hud med en daglig massage med varm olie. Stil din body olie på din radiator eller læg flasken i en skål med varmt vand i 5 minutter. Så snart du træder ud af badet, mens din hud er fugtig, bør du påføre olien og masser din hud i opadgående bevægelser mod hjertet. Start ved fødderne og læggene og arbejd dig op mod lårerne og maven. Kør rundt på maven i cirkulære bevægelser (i urets retning) med et let tryk.

Fortsæt til dine hænder og arme og slut ved brystet, hvor du fokuserer på at alle bevægelser skal ende ved hjertet. Det lyder besværligt, men så snart du kommer ind i en god rutine, vil det ikke tage dig mere end et par minutter og du vil hurtigt kunne mærke effekten, det lover jeg! Du kan også bruge samme teknik med en tørbørste, uden olie, for at forebygge tør hud og sætte gang i blodcirkulationen.

Indre brusebad
Start morgenen med et glas varmt vand med citron og ingefær. Jeg ser dette som mit daglige ’indre brusebad’. Det vækker langsomt kroppen og sætter gang i din forbrænding for resten af dagen.

5-10 minutters daglig yoga
Prøv at inkorporere bare 5-10 minutters daglig yoga når du træder ud af sengen. På den måde, vil du hurtigt blive bedre til at lytte til din krop og mærke hvordan din krop har det hver dag. Har du måske en dag, hvor du har brug for at gå lidt ind i dig selv, eller er du fyldt med energi og gå-på-mod. Er du ikke til yoga er meditation også at anbefale!

Spis nærende måltider
Forkæl dig selv og din krop med varme, nærende grøntsagsretter i denne kolde tid. Om sommeren er det skønt at spise rå grøntsager, men om vinteren elsker jeg at lave forskellige risotto retter, grøntsagssupper og generelt tilberedte grøntsager.

Mine favoritter er vegetarlasagne, svamperisotto og alverdens supper (jeg bruger bare de grøntsager jeg har i køleskabet, svitser dem kort i lidt olivenolie, tilføjer bouillon og krydderier og lader det simre i 20 minutter, hvorefter jeg blender det – så nemt, hurtigt og nærende. Husk også, at få rigeligt med sunde fedtsyre i form af hørfrø-avokado elller firksolie. Det er især vigtigt for huden i det kolde vejr.

Jeg håber du kan bruge mine tips og de kan hjælpe dig igennem den sidste korte vintertid. Jeg glæder mig virkelig meget til mere lys og varme, fuglefløjt og glade, energifylde mennesker. Den tid er lige om hjørnet – husk det <3

Kærligst,

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ayurveda som livsstil