Psykisk vold

Min voldelige relation

vold psykisk vold min voldelig kærlighedFor lidt over 4 år siden mødte jeg en mand jeg blev forelsket i, denne forelskelse udviklede sig til en enormt usundt og voldelig relation.

Hvor jeg endte med at stå tilbage med intet.

Sponsoreret af Ligestillingsminister.

Intet i mig virkede rigtigt, intet i mig kunne mærkes. Jeg stod tilbage som en tom skal, uden hjem og uden følelsen af at høre til nogen steder. Det føltes som om jeg var forsvundet fra mig selv.

 

Hvordan og hvorledes jeg mødte denne mand og hvad der skete kan du se i nedestående video. Det er uden tvivl den mest sårbare video jeg nogen sinde har lavet.

Det var sværere end jeg havde troet, at tale om og åbne op for. Når jeg taler om den periode af mit liv kommer alle de dårlige følelser retur, som var det lige sket. Samtidig er det også enormt skamfuldt.

Jeg har aldrig set mig selv som en svag kvinde, eller en kvinde, som ikke kan sige fra, tværtimod. Aldrig troet at jeg nogen sinde ville ende i en voldelig relation.

Men denne relation ændrede alt. Alt blev vendt på hovedet og min positive selvopfattelse forsvandt. Fuldstændigt.

Det var først efter et halvt års tid, efter jeg til sidst var så ked af det og følte mig helt tom indeni, at det pludseligt gik op for mig at noget var helt forkert. Noget måtte ændres, hvis ikke jeg skulle gå helt ned med flaget.

Så jeg startede rimelig intensivt hos en psykolog, satte min hårde træning på pause og begyndte til yoga istedet. Ændrede alt fra min vante cykelrute, træningscenter og alle andre steder hvor jeg kunne risikere at møde ham. Alt blev gradvist skiftet ud. Det var bestemt ikke nemt, men vigtigt for at passe på mig selv.

Det har uden tvivl været en af de sværeste perioder i mit liv og samtidig også en af de mest lærerige nogensinde. Jeg har arbejdet sindssygt meget med mig selv og hviler mere end nogensinde i, hvem jeg er i dag.

Det er episoder som denne der har været medvirkende til, at bloggen er blevet med fokus på det hele menneske. Fordi det har bekræftet mig i, at både det psykiske og fysiske skal være i balance før du finder lykke i livet.

Jeg ved, at jeg aldrig igen vil ende i en voldelig relation, fordi jeg holder for meget af mig selv til nogen sinde at tillade andre at få den plads i mit liv igen. At få den magt, den kontrol. Havde jeg bare vidst, hvad jeg ved nu, var alt nok endt anderledes.

Jeg håber du tager godt imod videoen og bærer over med dens længde. Det er et emne der fortjener tid.

Vil du læse mere om ligestillingsministerens kampagne kan du se mere på Facebook her.

Du er også mere end velkommen til at dele din historie, hvis du også har været i en voldelig relation.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

15 kommentarer

 • Laura

  Når jeg ser din video bliver jeg trist. Jeg bliver trist fordi jeg virkelig kan se mig selv i alt det du har oplevet. Og jeg kan stadig ikke helt forstå, at jeg har været udsat for psykisk vold, fordi jeg slet ikke så det på den måde, da jeg var i sådan et forhold. Men det har jeg, og det var med min første kæreste, da jeg var 16-18 år. Han sagde engang han kunne se min røv var blevet lidt bredere, og om jeg ikke skulle til at træne lidt. At jeg skulle gå i bad før jeg lagde mig i sengetøjet. Han mente engang vi var på ferie, at jeg bevidst gik rundt ved poolen i bikini, for at vise mig frem. Han ville hele tiden holde mig i hånden og kysse mig da vi gik mellem folk, hvor jeg havde en tætsiddende kjole på, for at vise at jeg var “hans”. Jeg kan virkelig mærke, at efter jeg slog op med ham, så har jeg fået det bedre med mig selv. Jeg er mere klar over hvad jeg vil og hvor mine grænser er. Og specielt din video og facebook siden, har virkelig været en øjenåbner for mig. For jeg var ikke selv klar over at jeg var udsat for psykisk vold, indtil her for nylig. Og vi slog op sommeren 2016, så at der også er kommet fokus på psykisk vold, har været en kæmpe øjenåbner for mig! Jeg kan tydligt huske hvor ked af det jeg blev. Hvordan han fik mig til at føle mig ulækker eller grim. Af hjertet tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Tusind tak for din historie. Er ked af du har været udsat for psykisk vold, det lyder som en forfærdelig relation. Jeg kender desværre til det du beskriver og ved, hvad det kan gøre for selvværdet. Jeg håber og ønsker for dig, at du er i bedring og ved at det ikke er dig der er noget galt med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg opdagede det først efter, var kommet ud af mit 20 år lange voldelige ægteskab. Jeg sad forkrampet og forkrøblet hos en psykolog, der pludselig sagde, at jeg havde levet i et forhold med psykisk vold. MIG?? VOLD??? Neeeej.

  Jo. I den grad. Og jeg begyndte først at få det bedre, da det var gået op for mig, hvad det var, der var sket.

  Det var manipulation blandet med aggressivitet (ikke fysisk, men lige så skræmmende og skadelig). Han brugte det til at isolere mig og få mig til at gøre, som han ønskede.

  Det, der skræmmer mig mest er reaktionerne fra andre. Bemærkninger, som “Du kunne have sagt fra”, “Du, der er så stærk og klog?” eller “Han slog dig i det mindste ikke”, viser, at mange ikke forstår, hvad det er, der sker, når nogen er psykisk voldelige.

  Den voldelige udser sig netop stærke og kloge personer. For den voldelige har ikke den styrke selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Godt du kom ud af det og helt enig med det sidste. Havde det været fysisk vold, havde man mærket det i tide til at gå. Eller det vil jeg da håbe på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Hej Nelle. Jeg anede ikke at der var noget der hed psykisk vold … Jeg har 2 lange forhold bag mig hvor jeg har været udsat for psykisk vold. Lige fra start til slut, ligesom dig, hvorfor jeg til sidst også er bakket ud af det med resterne af mig selv i behold. At du deler din historie hjælper mig til at forstå det hele meget bedre og ligesom en anden skriver, til at acceptere at det tager tid at kommer over, fordi det som alt andet vold giver ar på sjælen. Det hjælper mig også til at forstå at det ikke var mig der nogensinde var noget galt med, men at de har haft behov for at have magt og kontrol over mig. TAK Nelle, det er en kæmpe hjælp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Kære Christel,

   Tusind tusind tak for din besked. Er ked af at høre du har oplevet noget af det samme – virkelig. Men enormt glad og taknemmelig over, at du har lyst til at dele den med mig. Man har desværre ikke altid kontrol over, hvem man bliver forelsket i, men jeg lover dig der ikke er noget galt med dig. Man er hverken svag eller uselvstændig fordi man falder for manipulation.

   Jeg håber du passer på dig og vokser af oplevelsen <3

   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christel

   Du har ret, og lige over <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeanette

  genkender det …. 13år i hans spind..men har først set hvem han virkelig er, her det sidste års tid.. tænk at man kan være så dum..og jeg har endda en uddannelse, og er normalt hurtig til at sige fra… her er den godt nok gået lidt galt.. jeg savner ham stadig.. har ikke rørt ham – det må være 4mdr. siden.. men han rendte rundt udenfor mit hus for halvanden måned siden.. han ville ha mig til at lukke op… men jeg var stærk, og åbnede kun vinduet!. tak for det fantastiske indlæg<3… jeg så dig i go aften dk… dog forstår jeg ikke, at du overhovedet havde lyst til at dele taxa med ham…..?!?.. kærligst. jeanette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Hej Jeanette,

   Hvor er du stærk! Jeg tror desværre ikke det handler om uddannelse, mod eller styrke når man først er inde i det psykiske spind. Pludselig er man der bare uden, at vide hvordan man er nået dertil. Men super godt gået du nu har kunne sige fra. Savnet er helt klart det der tager længst tid, men det liv man får bagefter er det hele værd❤️

   Forstår godt dit spørgsmål. Det korte svar var at det regnede og vi skulle samme vej. Det lidt længere er, at han føles meget mindre “farlig”, når jeg ved hvor jeg har ham. Hvad der er vigtigst er at han ikke længere har samme magt over mig, jeg kender alle hans tricks og gennemskuer ham før han er startet. Det i sig selv er en kæmpe sejr hver gang. Ved ikke om det giver mening?

   Men det at kunne sige fra igen og igen føles, som en form for bekræftigelse – fordi jeg har fået mig selv og mit liv igen og ikke længere falder for hans spind.

   Det sker heldigvis sjældent da vi ikke rigtig har kontakt, men da vi bor ved siden af hinanden og færdes i samme kredse kan det ikke undgås, at vi engang imellem ser hinanden. Derfor har det været vigtigt for mig at kunne være i et selskab, hvor han er, uden på nogen måde at være pårvirket af hans tilstedeværelse.Det kan jeg nu🙌🏻

   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Line

  Wow Nelle…
  Jeg er vokset op med psykisk vold i hjemmet, fuck det er svært at manøvrere som voksen i forhold og relationer….
  Tak fordi du deler din historie ❤️ Jeg har i maaaaaange år tænkt om og forsvaret min situation med statements som “Nårh ja… men vi fik jo ikke tæsk eller det der er værre”. Det kan føles (underligt nok) som en lettelse, at forstå at vold uden blå mærker kan give de samme ar på sjælen og selvopfattelsen, da de dagligdags udfordringer som kan give enormt dårligt selvværd, mest af alt er et levn fra opvækst og ikke ødvendigvis noget som er “ægte”….
  nå men tal for mig.
  Kys Fra Mette Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Tak Mette Line,

   Det er nemlig lige præcist dét, psykisk vold det er en stor gråzone som gør, at mange ikke forstår eller respektere dets alvor. Selvom det er, måske, ligeså slemt som fysisk vold. Netop derfor er det endnu vigtigere at få budskabet ud, så folk forstår og dem der er eller har været i en psykisk voldelig situation kan føle sig set og hørt.

   Det kunne i hvert fald være mit ønske. For det er SUPER svært og sårbart at leve med og komme videre fra, uanset hvordan det er opstået. Er ked af du har oplevet det i din barndom, men glad for du er bevidst om det og det lyder til, du er kommet godt videre.

   Tak for de søde ord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak nelle
  Fordi du gør det så smukt 🙏🙏🙏
  Kende følse. Og den er svære at sig højt for det hele ikke alle som forstå
  Så fedt du tage emme opp ❤️🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Tusind tak Mette,
   Nej det er bestemt ikke let, heldigvis har de fleste taget godt imod det. Det er jeg rigtig taknemmelig for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du megasej, at være så åben med noget så personligt! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Psykisk vold