Fuldmåne og dens betydning for dig

Tre hårbrands du bør kende

hårprodukter, silikonefri hårpleje, silokonefrie produkter efterårshårDet er en del siden jeg sidst har skrevet om hårpleje-og produkter, så her kommen lidt tips om silikonefrie hårprodukter og nemme stylingtips.

Jeg er efter mit behandlingsforløb (læs mere her) blevet ret
omhyggelig med valg af hårprodukter, da jeg har set hvordan de forkerte kan ødelægge hår, hovedbund og generelt hårets vækst.

Hvorfor jeg mere eller mindre er begyndt at bruge de samme silikonefri- hårprodukter og brands, så jeg har helt styr på min hovedbund og eventuelle hovedbundsudfordringer.

Lidt om silikone..
Silikone virker på overfladen af hårstrået som en beskyttelse af hårstrået der giver glans og umiddelbart blødt hår.

Der findes forskellige former for silikone, der alle bliver opløst på forskellige måder og får man ikke opløst silikonen fra håret kan den med tiden danne en hinde på håret der forhindre plejende ingredienser i at trænge ind i håret.

Sker dette kan håret med tiden reagere ved at blive meget fladt, tungt, kløende og tørt. Worst case kan det resultere i blokeringer på hårets naturlige vækst. silikone er altså ikke udelukkende en dårlig ingrediens, men kan være det.

Læs også: Billige tips til efterårshåret

Personligt forsøger jeg at minimere mit forbrug af hårprodukter med silikone – specielt i min hovedbund. Selv hos frisøren beder jeg specifikt om, at undgå stylingprodukter og kure nær min hovedbund (Jeg er verdens værste kunde, jeg ved det).

For tiden skifter jeg lidt mellem disse tre brands der alle virker på hver sit område, men overordnet set også forsøger, at undgå silikone i deres hårprodukter så vidt muligt. Alle renser håret i dybden for snavs, olie og produktrester og gør mindst mulig skade på hår og hovedbund som muligt:

hårprodukter, silikonefri hårpleje, silokonefrie produkter efterårshår

Den stabile: Living Proof
Er ren ”sciens”, hvor alt er under kontrol og derfor alle produkter 100% ens, hvorimod man med naturlige ingredienser ikke altid kan sikre sig samme kvalitet i alle produkter. Hos Living Proof arbejder de ud fra tre hovedingredienser, hvoraf den ene er OFPMA der er er patenteret hårmolekyle, som virker lidt på samme måde som silikone (uden de negative bivirkninger). Det er specielt dét de er kendt for, da man straks kan mærke forskel på håret efter brug, uden de negativer skader over tid. Alt er naturligvis uden silikone og noget uden sulfater.

Den naturlige: Rahua
Er det mest naturlige valg af disse tre med økologiske og naturlige ingredienser. Fri fra parabener, silikone, sulfater, gluten, animalske ingredienser og med stor omtanke for bæredygtighed. Ingredienserne er fra Amazonas regnskov, hvor de har lavet et samarbejde med stammefolket om håndtering af- og genopbygning af planterne til produkterne<3

Problemløseren: Hårklinikken:
Hvis i følger med på bloggen har i helt sikkert læst om hårklinikkens produkter før. Hårklinikken er specialister indenfor hårpleje, hårtab og hovedbundsudfordringer. Alle deres produkter er uden silikone, parafume og farve. Hvis du har nogle akut hovedbundsudfordringer er Hårklinikken specialisterne du skal bruge.hårprodukter, silikonefri hårpleje, silokonefrie produkter efterårshår

Efterårs stylingtips:
Ønsker du et pænt fald i håret uden for meget styling så er her to muligheder:
-Flet det tørre hår og kør langsomt et glattejern ned over fletningen, vent til håret er kold igen og slip det løs.
-Efter badet kan du sno håret rundet i en snegl (lidt som en knold) og lad det sidde til det bliver tørt. Derefter er det bunden i vejret og lidt hårlak i, wupti!

Dulletip:

Husk også at undgå vådt hår i kulden, det ødelægger håret.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

6 kommentarer

 • Mille

  Et lille tip mht gode shampooer uden silikone (OG sulfater i dette tilfælde) – er mærket Vølve. Deres produkter reddede simpelthen mit hår for et par år siden. Og så er mærket dansk, og fri for alle mulige sager. Prøv den Ladies!😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Det lyder spændende – det vil jeg tjekke ud, tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har virkelig overvejet at prøve Living proof produkterne, for jeg har hørt så meget godt om dem. Men synes også prisen er en smule høj..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Jeg er enig med prisen, men lige med hårprodukter syntes jeg altid de gode er i den dyre ende. Forsøg at holde øje med Matas der er tit tilbud 🙂 De er pengene værd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Tak for altid gode fif😀 Har du nogen erfaring med lidt mere low budget produkter? Derma, Remas organic circl eller matas? Har nemlig købt mig fattig i dyre produkter, som faktisk har skuffet også er det 200-300kr ud af vinduet.. Rudolph care og Vichy ha r begge serier til sart hovedbund, men det var ikke pengene værd for mig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Desværre ikke:( Er dem du ikke alle med sulfater og silikone

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Fuldmåne og dens betydning for dig