Den gode uge - med op og nedture

En hyldest til kvinder

venus biograffilm nelle noell en hyldest til kvinder kvinde på en seng nøgen kvinde

Venus, Let’s Talk about sex

Et emne jeg sjælden skriver om her på bloggen er film!

Jeg kan godt i en hurtig vending anbefale en film, men det er grundlæggende ikke noget jeg bruger særlig meget taletid på, da jeg ikke rigtig synes det hører til mit holistiske univers.

Medmindre..

Der er tale om en film der kan sætte vigtige emner i perspektiv og give stof til eftertanke –  så gør jeg gerne en undtagelse. Og netop dét mener jeg er gældende for dagens indlæg.

Jeg tog nemlig imod sidste uges udfordring og tog i går i biografen alene. Jeg ville så forfærdelig gerne se den nye dokumentar Venus. En dokumentar, baseret udelukkende på interviews med kvinder om deres seksualitet.

En film der viste sig at være enormt god!

Undervejs i filmen blev jeg både rørt, glad og varm indeni. Filmen skildrer forskellige kvinders seksualitet, tanker, udfordringer og selvbillede anno 2016.

Den viser hvor langt vi er kommet i ”kvindefrigørelsen” og hvor meget vi mangler. Hvordan kvinder måler sig selv med de enorme mængder af forvrængede kvindeidealer de til dagligt bliver bombarderet med. Hvordan mange er tynget af følelsen af skam over deres seksualitet, men også hvor frie de er blevet af at kunne dele deres seksualitet med ligestillede og være netop den kvinde de føler for.

Det er både sejt, modigt og en kæmpe hyldest til kvinder!

Jeg tror aldrig før jeg har skrevet om kropsidealer, kvindefrigørelse eller seksualitet før. Da jeg ikke ønsker at påvirke i nogen retning, eller præge nogen til at gøre hvad JEG mener er rigtigt eller forkert –  for grundlæggende tror jeg ikke på, at det er sundt.

Jeg tror ikke på, at ved at jeg viser min krop frem, gør det at andre bliver mere tilfreds med deres. Jeg tror ikke på at man nødvendigvis skal være tilfreds med sin krop, hvis man er usundt overvægtigt. Jeg tror heller ikke på at kvinder nogensinde stopper med at måle sig selv med andre – men jeg håber og ønsker det selvfølgelig.

For vi er alle forskellige og der er ingen som dig eller mig, så hvorfor måle os med andre?

Dulletip: Hvis du endnu ikke har set Venus skal du til at skynde dig. Mener kun den går  i Empire frem til torsdag. Go Go Go 😉

Kærligst

N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Den gode uge - med op og nedture