Nem hverdagsmakeup på under 10 min!

Den ultimative guide til den perfekte makeup base.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with hb1 preset

Perfekt hud er omdrejningspunktet inden for alt makeup, om det er til hverdag eller fest. Alle kvinder vil gerne have en ensartet, naturlige hud, der booster af velvære. Den hurtigste vej, er med den rigtige makeup base, og hvordan finder du den? Svaret får du her:

Gå efter din hudtype

Som jeg har skrevet tidligere; er et af de vigtigste trin til at finde den perfekte base, at gå efter det der passer til din hudtype. Passer den ikke, vil det være ligesom at bruge den forkerte ansigtscreme, det bliver ALDRIG en succes! Du har begge dele nogenlunde lige længe på, så gør dig selv den tjeneste, at gøre det ordentligt fra start.

perfekt-base-hudtype-produkter

Er du mest til mat eller glowy hud?

Pudder eller flydende tekstur? Der er en verden af muligheder inden for baser, med hver deres tekstur og finish. De mest kendte er:

Tinted cream/BB/CC /DD cremer
Er et modspil til den typiske medium-full foundation. Cremerne dækker let-medium, blender nemmere ind i huden og korrigerer eventuelle farveforskelle, med en god gang fugt og beskyttelse (spf). Produkter jeg anbefaler: Instaglam Skin Tint, 495 kr.

Pudder
Findes både i løs og fast form, afhængig af, hvad man foretrækker. Det er altid godt at eje en pudder, da den suger fedtet fra huden og hjælper med at fiksere makeuppen, så den holder længere. Hvis du har en olieret hud, er pudder eller vandbaseret foundation (efter min mening) det mest optimale. Er din hud tør, er pudder en dårlig ide, da du kan risikere, at den udtørrer. MEDMINDRE den er mineral baseret! Mineraler virker plejende på huden, og udtørre ikke som ?almindelige? puddere gør, de er også nemmere at blende ind i hudens egen olie. Produkter jeg anbefaler: Light Reflecting Loose Setting Powder, 260 kr.

Foundation
Her er der den flydende, faste og det nye ?Cushion? (en ny type flydende foundation i en luftig pude, med samme fordele som CC creme). Flydende foundation fås fra let – fuld dække. Den faste er som regel medium-fuld og cushion let-medium, men rigtig god at bygge op. Selvfølgelig afhænger resultatet også meget af hvordan du påfører dem.Produkter jeg anbefaler: L’Oréal Paris Cushion, pris: 179,95 kr.

Find din farve

Der findes grundlæggende 2 undertoner i alle baser, en rød og en gul også kaldet varme og kolde farver. Tonerne og farvekoderne er forskellige fra hvert enkelt mærke.

Min erfaring som makeup artist er, at de fleste Skandinaviske hudtoner skal have en base med en gul undertone. Gul neutraliserer nemlig også rød, hvilket de fleste af os har fx, ved sart hud, sensitiv hud og kulde.

Når du skal teste om en farve passer, vil jeg anbefale at lave en lille streg på kæbepartiet, ned mod halsen og derefter vente i 5 minutter til farven er tør. Så kan du vurdere farven ordentligt. Nogle baser ændrer nemlig farve når de tørrer, og det er derfor vigtigt at vente. Passer farven nogenlunde med halsens farve, det vil sige max en halv farve til forskel, ville jeg få en test med hjem på den. Så har du mulighed for at teste den hjemme i dagslys, dagslyset er enormt vigtigt for at finde frem til den rigtige farve, butiks lyset snyder for det meste. Det kræver lidt tålmodighed at finde den rigtige foundation, men er al tiden værd. Når du først har gjort det en gang. Ved du hvad der virker, og fremover vil det være Peace of cake!

Dulletip:
Hvis du gerne vil have din base til at holde længere, er primer optimalt! Den virker lidt ligesom hvis du bruger grunder inden maling. Det får basen til at holde bedre, mere fejlfri og mindsker store porer og fine linjer i huden.

Kærligst
N

Dette indlæg er også skrevet på ChriChri.dk 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Nem hverdagsmakeup på under 10 min!