Lær at være ligeglad

DIY rengøringstricks

DIY rengøring naturlig rengøring

Du vil nok blive overrasket over, hvor langt du kan komme med en halv citron, eddike og bagepulver, når du skal gøre rent. Her får du lidt tricks til naturlig, bæredygtig og nem rengøring!

 

Er dit afløb stoppet? Så er det bare med at drysse bagepulver over og ned i det fra overfladen. Herefter hælder du husholdningseddike over (altså det der også kaldes lageret eddike). Miksturen vil boble op og løsne skidt, og efter ca. 10-15 minutter kan du hælde kogende eller blot varmt vand igennem. Pas på hvis du har plasticrør, så er det nok bedst med blot varmt vand.

 

Trænger badeværelset til en tur? Overflader kan renses med en halv citron. Kom eventuelt lidt vand på en klud, tør dine overflader og brug herefter den halve citron til at løsne skidt og kalk. Works like a charm! Pas dog på med marmor og granitplader, da visse naturmaterialer er porøse og i værste tilfælde kan blive misfarvet.

 

Generelt er eddike en super ingrediens til rengøring, og du kan lave din egen alt-i-en rens med en sprayflaske halvt fyldt med eddike og halvt vand. Kom nogle dråber af din favorit æteriske olie i, og så har du både en velduftende og effektiv rens til vindueskarme, håndvasken, ovnen eller hvad der nu trænger til en omgang. Pas igen på med marmor og granit.

 

Du kan også lave din egen luftfrisker med en sprayflakse fyldt op med vand og igen æteriske olier. Lav en spray til badeværelset og til stuen/soveværelset med forskellige dufte. Badeværelset kunne måske få mandarin for den opfriskende duft, stuen bergamotte for den opløftende duft og soveværelset lavendel for den afslappende virkning.

 

Det er egentlig ikke så svært at være sin egen kemiker, så længe man har google og en portion fornuft med sig. DIY rengøring er desuden billigt, og det kræver kun få ingredienser, som du højst sandsynligt har. Der er massevis af forskellige ’opskrifter’ på det store internet, så hvis det appellerer til dig, kan du lave dit helt eget og minimalistiske udvalg af rengøringsmidler.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Lær at være ligeglad