No go’s in the sun

Når angsten tager over..

har jeg angst hvordan føles angst

Hvordan føles angst? Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person. Du oplever måske angst anderledes end jeg, og det er heldigvis ikke alle, der lider under angstens altopslugende mørke.

 

Men hvis du af og til befinder dig i det mørke, vil jeg bare huske dig på, at du ikke er alene. Jo, du er alene med din angst, for ingen anden føler det, som du gør i dét øjeblik, den træder ind og vælter din verden. Men. Du er ikke alene, for der er mennesker omkring dig som – selvom du måske ikke tror det – kan rumme dig med din angst. Har du fortalt om den? Har du prøvet at sætte ord på følelserne, selvom de næsten virker ubeskrivelige? Har du forsøgt at lukke nogen ind? Det er svært, det ved jeg. Men at tale med andre mennesker om vores følelser er sjælens sluser. Det hjælper, om du tror det eller ej.

 

For angst kan være så enormt ensomt, og det er måske især fordi, vi ikke tør invitere andre ind i den afkrog af vores sind. Men hvis vi aldrig giver nogen en chance, vil vi for altid være alene med den. Så oplever du angst? Er du i tvivl? Det bedste du kan gøre for dig – og din omverden – er at sætte ord på, så du kan begynde at arbejde med den og ikke imod den. For det fører dig heller ingen vegne.

 

Knuden i maven, halsen der snører sammen. Vejrtrækningen der bliver hurtigere og mere overfladisk. Rungen i hovedet og kvalmen, der som en tsunami slår mod spiserøret. Tankerne der myldrer og bliver irrationelle. Smutter ned i mørket og hiver dig med. Kan du genkende det?

Læs eller genlæs: Er du dig selv?

Det virker måske farligt at lukke nogen ind, men det er måske den lommelygte du mangler, når det hele sortner. Et fortroligt lys i mørket. Det handler ikke om, at nogen skal prøve at tage angsten fra dig. Det kan slet ikke lade sig gøre. Det handler om at være sammen i det mørke og vide, at det er helt okay.

 

Sig det højt og fortæl, at du bare har brug for et trygt klem om hånden eller et par lyttende ører. Mørket hober sig op, når der aldrig åbnes for en sprække med lys.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

No go’s in the sun