Føler du?

Går det lige stærkt nok? 

langsom livsstil

Slow-living. Den der disciplin vi alle taler om, men som vi ikke rigtig ved, hvordan vi skal bruge i vores dagligdag. For verden suser derudaf, og den stopper ikke ligefrem, bare fordi du gerne vil skrue lidt ned for tempoet.

Så hvad gør du, hvis du gerne vil leve langsommere men ikke kan lægge dit liv helt om?

 

Jeg har skrevet om det før, og i mit tidligere indlæg skrev jeg, at det faktisk er nødvendigt, at vi skruer ned. Både i forhold til almen trivsel men også især, hvis du lider af stress. Det at lade ting tage tid, øve sig på at være tålmodig og lære at slappe af. Det er vigtige elementer. Men jeg er også klar over, at du ikke bare kan vælge, at alting nu skal gå i et roligt tempo. Det kræver måske et andet liv end det, som mange af os lever. Men derfor kan du godt adoptere tankegangen og bruge den der, hvor det giver mening. 

 

En idé kan være at starte på det, som presser dig mest i hverdagen. Er det børnenes madpakker? Lektier? Madlavning? Rengøring? Her kan du prøve at prioritere tingene og så øve dig på at sætte den tid af til det, som det tager. Så det ikke skal gå så fandens hurtigt hele tiden. Du planlægger sikkert i timer og har skemalagt din dag. Det kan være virkelig pressende og er ikke særlig slow-living agtigt. Måske din to-do liste skal forkortes? Hvad er egentlig vigtigt, at du når i dag, og hvad kan vente? 

 

Læs eller genlæs: Slow living

En anden øvelse er den med at tage en dag, hvor der ingen planer er. Ingen kaffe-date, indkøbsliste eller noget som helst planlagt. Du gør det, som du har lyst til. Og hvis det er at ligge på sofaen med en bog hele dagen, så gør du det. Øvelsen er så nu at gøre det med god samvittighed. Det kræver noget arbejde med dig selv og din indstilling til slow-living. 

 

Et sidste tip i denne omgang er faktisk at tage i sommerhus. Eller forsøge at tage en forlænget weekend derhjemme, hvor du lever mere primitivt. Ingen iPad eller computer, ingen insta og facebook. Bare nogle dage, hvor det handler om de helt basale ting: Søvn, hygge og god mad. Det kan altså gøre underværker og få dig ned i gear. 

Kærligst

N

 

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Føler du?