Shop med god samvittighed! – En guide til en grøn og bæredygtig garderobe 

Hvordan undgår du, følelsen af forfald?

forfald kærestesorger sorg  

Det lyder voldsomt. Det er voldsomt. Kan vi som mennesker overhovedet gå i forfald?

Er det ikke noget, der først sker, når vi har taget vores sidste åndedrag? Muligvis, men følelsen af at være helt ødelagt og opbrugt rammer os alle. Ingen undgår den. Heldigvis rammer den i forskellige grader, men når den opgivende følelse først bidder sig fast, kan den blive genstridig og have svært ved at slippe din krop og dit sind.

 

Et sidste farvel. Et knust hjerte. En ulykkelig situation. Om det er kærestesorg, det at miste, det at fejle, føle sig utilstrækkelig eller ubrugelig. Det er alt sammen forfærdelige følelser, som kan gøre rigtig ondt. De gør os stærkere, bevares. Men derfor gør de stadig ondt helt ind i marven af knoglerne. Og det kan sætte sig.

 

Selvom man får det godt igen, selvom man griner og hygger sig. Den lille energisuger, der har hæftet sig fast på sjælen og sidder og nærer sig af de gode minder. Infiltrerer dem med negativ energi. Det er ekstremt opslidende og uanset hvor mange gange, man minder sig selv om alt det gode, man også har i sit liv, så hjælper det ingenting. Viljen til at bekæmpe energisugeren handler ikke kun om rå viljestyrke – det handler også om at finde ud af, hvorfor den er der, og hvad der reelt skal til for, at den lader dig være i fred, så du kan få overskud på kontoen.

 

Hvis det er et tab, kan årsagen virke ret lige til, og så handler det desværre ofte om tid og ens mindset. Det er sådan en fin balance. På den ene side skal man give sorgen plads. Have dage hvor man skriger ad sine lungers fulde kraft. Ligger i fosterstilling og græder helt ustyrligt. Og på den anden side kan det være farligt at dyrke og blive opslugt af sorgen.

 

Der er mange måder at bearbejde ulykkelige situationer på, men én ting er sikkert. Man skal videre. Man skal fortsætte. For ens egen skyld. En idé kan være selv at ”bestemme” over følelsen. Det er lettere sagt end gjort, men man kan finde tid i sin kalender til følelsen. Lave en aftale med den. ”På fredag efter arbejde mærker jeg efter”. Du kan gå en tur, sætte dig midt på gulvet, eller hvad du synes. Og så giver du følelsen plads og tager ejerskab over den. Bruger 3 timer på den, eller hvor længe du har brug for, og så samler du dig og fortsætter dit liv. På den måde bestemmer du, hvornår følelsen skal ramme, uden at du negligerer den.

 

Den klassiske ”tiden læger alle sår” er såmænd reel nok, men det handler altså også om indstilling. Hvad ønsker du for dig selv? Hvordan vil du gerne have det? Det lyder tosset, men at dagdrømme kan faktisk virke. Forestil dig et scenarie, hvor du er på toppen. Hvor du er glad, får opmærksomheden, klarer udfordringen og har det godt med dig selv. Det lyder måske som om, at du bare snyder dig selv, men det kan virke som motivation. Det er alt andet lige rarere at stræbe efter end god følelse fremfor at lad sig opsluge af tanker om, at du ikke er god nok og ikke kan blive det.

 

At blive ked af det, trist og ulykkelig udløses ofte af en reaktion på en relation. Vi er desværre afhængige af vores omgivelser på den måde. Men følelsen opstår inde i os selv, og det er faktisk kun os selv, der kan arbejde med den. Mennesker er uerstattelige, fordi de er unikke. Jovist møder du en anden, hvis det er kærestesorg, der nager. Men det vil blive noget andet, og det kan man lige så godt gøre sig selv klart. Man kan bruge sine tidligere erfaringer til at finde ud af, hvad man gerne vil have i en ny relation. Det handler om at samle de gode energier sammen og bringe dem med videre. De dårlige tanker og energier kommer man ikke udenom, men de kan arkiveres efter de har fået den fornødne opmærksomhed. Dermed ikke sagt, at det altid er virkeligheden – men det kan lade sig gøre.

 

Hvis det generelt er indre dæmoner, der tager på din energi, så handler det om at få gang i detektivarbejdet. Er det dit job? Brænder du for noget andet end det, som du laver nu? Mangler du noget at gå op i – for dig? Hvor ofte gør du noget udelukkende for din egen fornøjelses skyld? Start evt. med at skrive ned, hvornår du føler dig glad, og hvornår du føler dig nedtrykt. At være et passioneret menneske kan virkelig hjælpe med at højne ens energi – uanset hvad det så er, at du er passioneret omkring.

 

Det handler ikke om at ”komme op på hesten igen”. Det er egentlig et latterligt udtryk. Det handler om at lære, hvordan man kommer derop. Det er svært. Det er trial and error. Det er hårdt. Men du skal gøre det for din egen skyld. Og dit fokus indad styrker alle dine relationer udadtil.

Af samme årsag har vi lavet denne workshop, der hjælper dit fokus indad – hjem igen <3 November Meditations worshop

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Shop med god samvittighed! – En guide til en grøn og bæredygtig garderobe