Ystad Saltsjöbad Tips

Sårbarhed, smerte og parforhold.

smerte parforhold urtekusserneVi har nok alle prøvet at føle os blottede, sårbare og miste dem vi elsker.

 

Alle former for kærlighed er tit også forbundet med tab eller sorg. Ikke dermed sagt at vi mister dem vi elsker, mere at dem vi elsker også er dem vi er mest bange for at miste. Naturligvis.

 

Denne smerte kan være medvirkende til, at vi tit og ofte ikke tør åbne os op og gå ind i de områder af livet, hvor smerte kan opstå. Typisk i tætte kærlighedsrelationer, hvor man konstant bliver spejlet af den anden og med den risiko at blive forladt.

 

Det samme kan ske i den personlig udvikling, hvor man udvikler sig fra det man kender ud i noget helt nyt og uvant – det er som udgangspunkt smertefuldt fordi hovedet skal ændre kurs, hen imod noget helt nyt.

 

Personligt tror jeg på, at alt udvikling er forbundet med en form for smerte. Ikke nødvendigvis den dybtfølte af slagsen, men smerte i mindre eller højere grad. Heldigvis går smerten altid over igen, specielt hvis du giver den plads og tid. Hjernen er kodet til at advare os mod en enhver form for fare, der potentielt kan gøre ondt, også den ”fare” der er forbundet med positiv udvikling.

 

Tør du gå den direkte vej ind i udviklingen, uden at give usikkerheden ord, vil du komme mere smertefrit igennem. Faktisk ikke kun i udvikling, men alle former for livets udsving også når det gør forbandet ondt. Giv smerten plads og den vil automatisk skrige mindre på din opmærksomhed.

 

Det og meget mere taler vi om i denne episode af ”Urtekusserne”, fordi vi begge mener det er vigtigt at tør være i smerten for at kunne udvikle sig og det at tro man kan komme igennem livet smertefrit (som ses på de sociale medier) ikke har noget med virkeligheden at gøre. Det er en illusion af noget der ikke findes og virkelig.

 

Tværtimod er der tit et kæmpe udviklingspotentiale, at finde i smerte og sorg. Smerte er helt banalt din krop der fortæller dig, at den har brug for at du lytter og giver den tid og omsorg. Her er der selvfølgelig ikke tale om den fysiske smerte – det er et helt andet kapitel.

 

Vi håber du kan lide dette afsnit, rigtig god fornøjelse:

 

S1E011 Smerten i udvikling og parforhold

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ystad Saltsjöbad Tips