5 bæredygtige skønhedsfif

Kærlighedssprog, hvilket er dit?

 

kærlighedssprog, hvad er dit kærlighedssprog, de 5 kærlighedssprogFøler du dig elsket af din parter? Føler du at I taler samme sprog og forstår hinanden på et dybere niveau, eller føler du dig drænet i forsøget på at vise din kærlighed? Så er det måske fordi du mangler at finde dit kærlighedssprog.

Det er efterhånden en del år siden jeg første gang stødte på ”kærlighedssprog”. Det var som en stor AHA oplevelse, endelig var der noget der gav dybere mening og en ny måde at kommunikere og forstå hinanden og, sig selv, bedre på.

Ikke kun i kærlighedsrelationer, men også mellem venner og familie kan viden om kærlighedssprog være enormt vigtigt for bedre, at kunne kommunikere og vide hvornår man giver sig selv og andre kærlighed på.

Altså den kærlighed som de forstår. Det er nemlig således, at vi alle har minimum et kærlighedssprog. Et sprog eller en væremåde som vi forbinder med kærlighed.

Der er i alt 5 forskellige kærlighedssprog – måder at føle kærlighed på. Hvilket også betyder at vi sjældent føler kærlighed på samme måde som kæresten, vennen eller måske kusinen.

Hvorfor jeg tror de fleste engang eller to i livet har oplevet, at have følelsen af at give enormt meget kærlighed til en person, uden personen overhovedet føler du giver noget overhovedet?!

En enormt frustrerende og drænende situation, for pludselig er ens kærlighedsbeholder tom og man har ikke mere at give af, hvorfor relationen typisk ender med opløsning.

Læs også: Når kærligheden ikke er nok

Så for at forstå sig selv, sin parter og de mennesker man holder af, er det vigtigt at forstå de 5 kærlighedssprog.

Som sagt er der et primært kærlighedssprog og 2 sekundære – altså 2 sprog der også virker som kærlighed men ikke ligeså stærkt, som det første.

De 5 kærlighedssprog er således:

Anerkendende ord/komplimenter: udtrykkes bedst i enkle, ligefremme sætninger fx: Du er flot i dag, jeg elsker dig, tak for dig.

Tid til hinanden: At man prioritere hinanden, er sammen om det samme. Fx ved at tage på udflugter og oplevelser sammen i nærhed uden telefoner og andre forstyrrende elementer. Kan også være at have en dyb samtale sammen.

Gaver: Gaver kan være alt fra en lille blomst fra vejkanten til dét at holde i hånden og give dit nærvær. Det behøver altså ikke involvere store pengebeløb, de små ting er ligeså vigtige.

Tjenester: At handle ind, lave mad, støvsuge, vaske tøj eller smøre madpakke er alt sammen tjenester.

Fysisk berøring: Det siger lidt sig selv. Det kan være alt fra et kram til sex. Alt hvad der er fysisk sammen.

Kan du allerede nu gennemskue hvad dit kærlighedssprog er? Du vil typisk have det samme kærlighedssprog som den forældre du var tættest på som barn. Da det er dér du først i livet har modtaget kærlighed.

Har du svært ved at finde dit kærlighedssprog, så prøv at lave undladelsesmetoden. Hvilket sprog kan du sagtens undvære og hvad ville du ikke kunne leve uden? Er det vigtigere for dig med kys end gaver? Eller er det de daglige tjenester der gør, du føler dig elsket?

Der er intet sprog der er forkert, og intet der kan påtvinges.

Hvis du har det samme kærlighedssprog som dine nærmeste er det fantastisk, hvis ikke kan du lære deres kærlighedssprog og dermed gør det nemmere for ham/hende at forstå din kærlighed.

Kærlighed og kærlighedssprog kan man ikke tvinge frem, men ønske det og håbe på at han/hun har lyst til at vise det på en måde du forstår.

Dulleinfo: Har du spørgsmål til kærlighedssprog, så stil dem endelig i kommentarfeltet. Vil du lære mere om de fem kærlighedssprog så kan jeg anbefale dig denne bog

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

6 kommentarer

 • Hej Nelle,

  Tak for et godt indlæg om kærlighedssprog – som jeg tænker at jeg kan bruge i mange forskellige sammenhænge. Du får virkelig forklaret meningen på en rigtig fed måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak fordi du gav dig tid til at svag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej nelle
  Tusinde tak for en dejlige blogge jeg Svæver til to og ikke sikker på vilken en af dem der er min kan man godt havde 2

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Hej Mette, Tak fordi du læser med 🙂 Nej man vil altid have 1 primær og 2 sekundære. Så prøv at overveje om der er en af den du ikke ville kunne leve uden. Det plejer at give en idé om,hvilket en der er primær 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

5 bæredygtige skønhedsfif