Den gode uge, med en "anderledes" morgenstund

Når kærligheden ikke er nok #2

når kærlighed ikke er nok forhold Der har været enormt mange reaktioner på sidste uges indlæg ”Når kærligheden ikke er nok”, reaktioner, kommentar og ”gode råd”, jeg føler et behov for at svare på.

Tanken bag indlægget, var at være helt ærlig og åben omkring parforholdets facetter. Både når det er godt og skidt. Med andre ord et realistisk billede – set fra MIT synspunkt.

Vi er en hel verden af mennesker der alle er enormt optaget af tosomheden. Med dating apps, programmer og mødesteder, alle med samme formål; at møde kærligheden. Den fiktive kærlighed, kærligheden vi inderligt ønsker os, ud fra vores eget verdensbillede og behov. Men hvad ønsker modparten? Hvad er hans/hendes kærlighedssprog og hvor vil du selv gå på kompromis for at imødekomme din elskede?

I Danmark bliver 46% af alle ægteskaber endt i skilsmisse. Det er altså en rimelig stor procentdel der går fra hinanden, efter at have fundet det de søgte, kærlighed.

Af gode grunde ved jeg ikke hvorfor så mange par vælger at blive skilt og endnu flere går i opløsning inden de når til alteret. Men jeg har et gæt: At vi er blevet for optaget af os selv, egne behov og hvad vi selv vil med kærligheden. Ikke så meget hvad modparten vil, føler og ønsker, det er ikke ligeså relevant og går alt galt er der jo altid det næste swipe.

Med andre ord, tror jeg på kærligheden, det gør jeg. Jeg tror ikke det er nok alene, til at dannet et sundt forhold, der er mange andre parameter der også skal være på plads. Kærlighed er dog det bærende i en relation dernæst kommer, måske de vigtigste, kompromiset til at samarbejde tålmodigheden til at blive (også når det er svært), teamwork og kommunikation til at finde den bedste fælles løsning.

Kærligheden er altså ikke altid en dans på roser, hvilket er det budskab jeg ønsker at komme ud med. Vi er nogle små ego-væsner, der alle ønsker verdenen som vi selv ser den – inklusive mig. Ønsker du ikke at blive såret, så gå en lang bue udenom parforhold, for misforståelser og dårlige perioder VIL komme. Også selvom kærligheden er stor.

Hvad angår Theis og jeg er vi okay, vi er ikke på en lyserød sky, men slet heller ikke sure, vrede eller uvenner. Vi er stadig sammen og jeg synes stadig han er det bedste i verden, som jeg også har skrevet om HER. Intet ændret dér. Vi lære konstant af/om hinanden, om vi forbliver sammen kan kun tiden spå. Ingen andre.

Håber dette lange snørklede indlæg giver mening for dig.

Kærligs

N

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Den gode uge, med en "anderledes" morgenstund