DIN BEAUTY TJEKLISTE TIL FERIE ELLER FESTIVAL!

Alt hvad du behøver i din skønhedsrutine

Skønhedsrutine Nellenoell, skønhed, rens Chrichri blogger, a-zVi kender det sikkert alle sammen, man står foran spejlet og bliver pludselig i tvivl om hvad der skal først i skønhedsrutinen. Er det rens, olie, primer eller foundation? Og hvad er forskellen egentlig?! Her er alt hvad du behøver vide om din skønhedsrutine.

Der kan være mange måder at gøre det på. Ingen er nødvendigvis rigtige eller forkerte. Som udgangspunkt, synes jeg man skal gøre det der føles bedst. Men hvis man vil have mest muligt udbytte af sine produkter, er der bestemt en skønhedsrutine der er mere ideel. Den får du her, fra A-Z:

Morgen

1. Rens
Uanset om du vasker ansigtet med vand, rens eller eksfoliere blidt med svamp/klud eller hudbørste. Er det altid dagens første punkt, inden huden er klar til noget andet.

2. Face Mist/Tonic
Har til formål at fugte og berolige huden, så hudplejen holder længere. Brug den også gerne i løbet af dagen oven på huden/makeuppen, til at friske huden op og fiksere makeuppen. Jeg anbefaler at gå uden om dem, med store mængder alkohol, da det udtørrer huden og i nogle tilfælde kan give pigmentforandringer i solen. Sørg for at huden er fugtig til det næste trin.

3. Serum
Hvis du gerne vil gøre noget ekstra godt for din hud, er serum din bedste ven. De er mere koncentreret og spækket med aktive ingredienser, der dybtgående kan behandle særlige hududfordringer. Det er tit en lidt dyrere sag, men også en der er i stand til at gøre, stort indtryk på huden.

4. Olie
Nogle bruger et par dråber under dagcremen, andre har olier i deres serum. Det er dog ikke alle der har brug for olie. Her må du mærke efter hvad lige præcis din hud har brug for. Olier er som hovedregel fyldt med vitaminer og rigtig gode til at hjælpe din hud med at holde på fugt. Der findes mange forskellige olier, til forskellige hudtyper, gå efter den som passer til netop din. Worst case senerio vil den forkert olie eller mængde tilstoppe porerne.

5. Dagcreme
Deres hovedfunktion er at beskytte og nære huden, med blødgørende ingredienser og solbeskyttende SPF. Er der ikke SPF i ansigtscremen, er det vigtigt (og kan være en god ide) at have for sig selv. Solbeskyttelsen danner en ?film? over huden, som beskytter mod solens stråler. Fordelen ved at have den ?on the side? er at man selv kan dosere og gensmøre, efter solens styrke. Husk at vaske den af om natten.

6. Primer
Hvis du har udfordringer med at din makeup ikke holder hele dagen, eller du gerne vil minimere de små linjer og forstørrede porer. Kan primer være et rigtig god hjælp. Den skaber en hinde på hudens overflade der gør at eventuelle ?bumps on the road? kan syne mindre, samtidig med at virke som lim til papir. Den sørger for at din makeup holder længere. Nogle primere er olieregulerende og andre fugtgivende, gå efter den der passer til din hudtype.

7. Base
Her bruger du foundation, pudder eller hvad du fortrækker at bruge på huden. Sørg for at din dagcreme er tør inden du påfører basen, ellers kan den godt fnulre.

8. Pudder
Hvis du ikke bruger pudder som base, vil jeg anbefale dig at bruge den oven på makeuppen, til at fiksere.

Læs også: De 10 bedste produkter fra 2016

Aften

Trin 1 + 2
Er præcis den samme. Her vil jeg dog anbefale at bruge en rens til at rense huden fri fra cremer, makeup og udefra kommende forurening.

3. Serum/Olie
Nogen foretrækker at bruge en serum om dagen og olie om aftenen, eller omvendt. Uanset hvad man vælger er der intet rigtigt eller forkert.

4. Natcreme
Huden optager ikke cremer anderledes, fordi det er nat. Der er blot mere ?ro på? hvilket skaber det ideelle tidspunkt til brug af hudforbedrende produkter, med masser fugt og A-vitamin. Et af de bedste og billigste skønheds-tips er SØVN, så sørg for at få nok af det.

Dulletip
Er du på SU eller er dit budget småt, kan du fx, eksperimentere med din egne renseprodukter: Face mist, kan laves på kold urtete eller danskvand, opbevares i køleskabet. Rens/makeup-fjerner kan gøres med en ren olie, måske den samme du bruger til kroppen? Har du ikke en olie er kokosolie også godt. Så er der flere penge til andre produkter og havregrød 🙂

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIN BEAUTY TJEKLISTE TIL FERIE ELLER FESTIVAL!