MANDAGSHADELISTE

VÆLG DEN RIGTIGE OLIE

 

olier-frontOlier er ikke kun til brug i madlavning, de er også enormt nærende for hud, hår og krop. De har været brugt i flere tusinde år over hele verden for deres beskyttende, blødgørende og fugtgivende egenskaber.

Ansigtsolier
Rene vegetabilske olier, er fyldt med gode næringsstoffer, antioxidanter og blødgørende fedtstoffer. Der ligger tæt op af hudens eget fedtlag og derfor er nemt for huden at forstå og bruge. Olier består af små molekyler der ligesom serum, har nemmere ved at trænge ned i hudens lag, end andre skønhedsprodukter. Hvilket også er derfor olier, virkelig kan gøre en forskel for huden, uanset om den er plaget af solskader, rødmen, linjer eller ar, når blot du vælger den rigtige.

Abrikoskerne olie, virker blødgørende og beroligende. Hybenkerne olie er helende og anti-agene. Havtorn er fyldt med antioxidanter og virker anti-inflammatorisk.

Kvalitet
Overordnet set, er kvaliteten alfa omega for udbyttet. Det er derfor vigtigt at finde de ?gode? af slagsen. Dem der ikke er raffinerede/smagsneutrale, ?renset? med brug af kemikalier. Men i stedet gå efter de uspolerede koldpressede og økologiske olier. De er dyrere, men også meget bedre.

Mad-olier
Du kan smøre nok så meget udefra, men hvis ikke du er opmærksom på, at få nok fedtsyre indefra, vil resultatet aldrig blive optimalt. Så husk de gode olier ved stegning og bagning: klaret smør eller kokosolie (kokosolie er også rigtig godt som hårkur) – de kan tåle varmegraderne. Olivenolie i salater, dressinger og juicer, helst fra en mørk flaske hvor den er mindst muligt udsat for sollys.
3 forslag til ansigtsolier, jeg personligt er blevet rigtig glad for at bruge under min dagcreme og som natpleje

3-olier

Ansigtsolie fra Pudderdåserne.dk – 30 ml., 195 kr. / Rose O12 Moisture Defence Oil – 30 ml., 596 kr. / Zinobel, Intense Repair Oil – 30 ml., 345 kr.
Dulletip
Ved brug af olier i hudplejen, er det vigtigt at varme olien op i mellem hænderne, inden påføring. Derved trænger olien hurtigere ind i huden. Hvis du døjer med tør hud, acne, eksem eller andre hudproblemer. Vil jeg anbefale, at supplere med Omega 3 dagligt. Efter 3 måneder vil du kunne se en forandring.

Kærligst
N

   

2 kommentarer

  • Jeg læser stadig med, trods jeg billedligt slap- for en stund. Jeg vender tilbage. Jeg slettede alle for at nærme mig mere mig. For i en periode kun at have mig selv, at spejle mig i. Men i guder hvor er du savnet og ligeledes de andre. Jeg nyder, at jeg stadig kan følge dig og lade min sjæl blive inspireret. Af hjertet tak for dig. @minverdeniverden

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor er du fin Marianne, altid søde og hjertevarme ord – det betyder meget. Jeg forstår godt du bakker engang imellem og tror kun det er sundt. Det er enormt svært ikke at spejle sig i andre og derved miste lidt af sig selv, bid for bid. Jeg vil lade mig inspirere af dine kloge ord og mærke efter hvor jeg selv står, i mig selv. Vi ses snart igen <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MANDAGSHADELISTE